L’Anell Verd d’Alzira es converteix en referent de mobilitat sostenible valenciana

10/10/2018 - 12:04

L’impuls de l’Anell Verd d’Alzira segueix endavant amb el projecte del mirador ‘Riu Xúquer’, un nou element que es sumarà a aquest itinerari de mobilitat sostenible que és tot un referent a la demarcació de València i que compta amb el recolzament de la Diputació de València en la seua aposta per la sostenibilitat en el transport i la vertebració del territori amb infraestructures i vies verdes.

L’Anell Verd és una infraestructura sostenible que envolta el municipi d’Alzira, a la comarca de la Ribera Alta, al País Valencià, i que suposa un canvi del model urbà de la ciutat, ja que constitueix un nou paradigma de mobilitat més respectuós amb el medi ambient i ofereix tot un seguit d’espais d’interacció social. Impulsat per l’ajuntament de la localitat i recolzat per la Diputació, aquesta infraestructura sostenible ja compta amb prop del 50% del seu itinerari disponible per a les veïnes i veïns, i està format tant per paisatges de ciutat com de muntanya, horta i de riu.

Aquest anell és un projecte amb el que es defineix un itinerari per a vianant i ciclistes i que té l’objectiu de crear ‘Un paisatge de paisatges’. Per a això, l’anell inclou un pla d’arbratge, amb el que es pretén preservar els elements arboris més singulars i millorar els sistemes vegetals de la ciutat; marca un camí cap a la mobilitat sostenible i que afavoreix els hàbits de vida saludables; i que recupera i valoritza el patrimoni paisatgístic del municipi i proposa una nova experiència del territori.

El mirador ‘Riu Xuquer’, situat en l’encreuament rel Xúquer amb el riu Barxeta, l’anomenat ‘Malecó’, suposa un pas més en l’avanç de l’Anell Verd. Aquesta infraestructura, finançada amb fons del programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació, estarà disponible en els propers mesos i farà possible que es recupere un espai per a la ciutadania, alhora que aproparà l’entorn del riu.

El projecte del mirador inclourà també un parc periurbà al seu voltant que s’afegirà a l’itinerari de l’Anell Verd i sumarà un nou element a la infraestructura verda del municipi. L’espai comptarà amb una zona amb jocs infantils, dos miradors, una explanada multi-usos, una àrea canina i també un recorregut eco-terapèutic.   

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han visitat el municipi de la Ribera Alta per a presentar, de la mà de l’alcalde, Diego Gómez, i del regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, aquest nou projecte del mirador ‘Riu Xúquer’. Maria Josep Amigó ha felicitat a l’Ajuntament d’Alzira “pel fet d’identificar una infraestructura verda tan potent com l’Anell Verd, que abraça tot un ventall de projectes de referència, i fer-ho mentre ja s’està convertint en una realitat, és una cosa veritablement admirable”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La Diputació de València es suma a la celebració del Dia Mundial de la Protecció de la Natura promovent diferents tipus d’actuacions sobre el territori que fomenten la gestió forestal sostenible, mitjançant obres que abasten des de la recuperació d’ecosistemes, la rehabilitació d’espais degradats i la promoció i conservació dels paratges naturals municipals, com a figura de protecció de la natura de referència a nivell municipal.

Notícia

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet ha lliurat el certificat de zona tranquil·la i amb cel nocturn de qualitat al Parc Natural i a 12 municipis del seu entorn. L'objectiu és detectar zones que mantenen unes condicions de sons naturals o de baixos nivells de soroll o bé de foscor natural, delimitar-les, protegir-les i aprofitar aquestes zones com a elements de sensibilització i educació ambiental.

Article

La protecció dels mars i els oceans, així com la prevenció dels impactes ambientals negatius sobre aquests ecosistemes, són l’objectiu principal del Dia Mundial Marítim i la Diputació de València, que a través del seu servei de Medi Ambient treballa durant tot l’any per conservar la qualitat ambiental d’aquests espais, s'ha sumat a aquesta celebració que promociona l’Organització Internacional Marítima (OIM), al si de l’ONU.

Butlletí