Lleida habilita la segona estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics

09/10/2017 - 14:04

L’Ajuntament de Lleida ha posat en funcionament la segona estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics, en aquest cas de recàrrega semiràpida, amb una potència màxima de 22kW i un temps de recàrrega de 3 a 5 hores al carrer Magí Morera.

Aquest servei permet donar cobertura a una zona d’intens comerç i serveis que facilita als usuaris de vehicle elèctric compatibilitzar les seves activitats amb el temps de càrrega.

Les actuacions de la Regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat al voltant de la promoció del vehicle elèctric s’emmarquen dins la política de promoció de la sostenibilitat i l’eficiència energètica i reducció de les emissions de CO2, un dels principals objectius de l’Ajuntament de Lleida per aquesta legislatura.

La primera estació de recàrrega ràpida de vehicles a Lleida, que va entrar en funcionament l’agost de 2016 al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, va realitzar més de 500 recàrregues de vehicles en un any. Del total de recàrregues realitzades en aquest període, un 70% dels vehicles ha efectuat més de dues recàrregues i, el 30% restant, ha realitzat una o dues. El consum d’energia ha estat de més de 3100 Kwh, que representa un cost d’aproximadament 400 euros.

Són múltiples les actuacions que la Regidoria de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat està duent a terme al voltant de la promoció del vehicle elèctric, l’eficiència energètica i la reducció de les emissions de CO2 en els darrers mesos. Per exemple la incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal, la incorporació de vuit nous autobusos híbrids a la xarxa de bus urbà, la creació de boscos urbans dins la ciutat, la posada en funcionament dels vivers municipals d’arbustiva i forestal, l’augment del carril bicicleta a la ciutat, l’assessorament gratuït als lleidatans i lleidatanes que realitza la Paeria en matèria d’estalvi energètic, l’impuls a la recollida selectiva i l’augment del reciclatge amb la implantació de la recollida comercial porta a porta a grans productors i les noves illes de contenidors de recollida selectiva, l’estalvi aconseguit amb el nou enllumenat públic o el nou sistema de gestió conjunta i unificada dels equipaments i edificis municipals.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
El consistori també instal·larà una pèrgola fotovoltaica a una nova estació de recàrrega

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda iniciarà un nou projecte de promoció de la mobilitat elèctrica obert a la ciutadania durant la inauguració dissabte 9 de juny dels nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics a l’aparcament de la Granja Soldevila. La primera edil també va fer pública la creació en aquest espai d’una placa fotovoltaica, que construiran el proper curs alumnat dels instituts Estela Ibèrica de Santa Perpètua i Escola Industrial de Sabadell.

Notícia

L'Ajuntament de Calaf compra un vehicle elèctric a través del sistema de compra agregada de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). El cost és de 30.835,66 euros i suposarà un conjunt d'avantatges energètics, ambientals i econòmics per al municipi.

Notícia

Fabricat al País Basc, destaca per les solucions avançades en tecnologia i l'estètica audaç. Però el seu punt fort és el medi ambient, ja que no emet cap tipus de contaminant.

Butlletí