Sant Andreu de la Barca posa les bases per adaptar-se al canvi climàtic

13/02/2018 - 21:37

La ciutat s'ha afegit al Pacte d'alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha afegit al Pacte d'alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia amb la finalitat de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle amb actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energia renovables. Aquesta és una iniciativa de la Unió Europea, que compta amb la Diputació de Barcelona com a coordinador territorial, que planteja mecanismes de participació ciutadana en la lluita contra l'escalfament de la terra.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que "l'objectiu ja no és la lluita contra el canvi climàtic, perquè s'ha demostrat que és una realitat, sinó que hem de treballar per minimitzar el seu impacte i adaptar-nos a ell". El pacte d'alcaldes manté que el desafiament de la crisi climàtica només es pot abordar amb un plantejament global, integrat, a llarg termini i, sobretot, basat en la participació de la ciutadania.

És per això que s'ha considerat que les ciutats han de liderar l'aplicació de polítiques energètiques sostenibles i cal donar suport als seus esforços. Amb l'adhesió a aquest pacte, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es compromet a la descarbonització del territori i contribuir a mantenir l'escalfament global per sota dels 2 graus. Un altre dels objectius és fer territoris més resilients, es a dir, que siguin capaços d'adaptar-se a la nova realitat.

La tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Rosa Maria Asencio, ha explicat que "el canvi climàtic ha introduït moltes variacions al nostre dia a dia, per exemple ara tenim pluges torrencials en comptes de pluges distribuïdes al llarg de l'any".

La construcció de basses de laminació que puguin reduir el risc d'avingudes d'aigües o inundacions en cas de pluges torrencials seria una de les alternatives proposades com a mesura minimitzadora dels efectes del canvi climàtic.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Diputació de Barcelona ha estat present als dos principals actes que les administracions locals i regionals han fet en la COP23 de Bonn, per tal de demostrar el seu compromís amb l’acció climàtica i per pressionar als Estats per a què facin polítiques més ambicioses de lluita contra el canvi climàtic.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i l'empresa Aqualia, que és l'encarregada del subministrament a la ciutat, han dut a terme uns tallers per conscienciar a la població de la importància d'estalviar aigua. A més de la millora del medi ambient suposa una reducció de la despesa domèstica.

Notícia

L’Ajuntament de Mataró està treballant en l’elaboració del Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima (PAESC), amb el qual el municipi farà seus els objectius de la UE de reduir en un 40% com a mínim les emissions de CO2 per al 2030.

Butlletí