Exposició: Tu investigues

dijous, 17 gener, 2019 - 14:49
Museu de Granollers - Ciències Naturals de Granollers

El Museu de Ciències Naturals de Granollers acull, des del 12 de gener, una nova exposició permanent que porta per títol “Tu investigues!”. 

Voleu saber com descobrir què ha menjat un depredador a partir d’una egagròpila? O com és una cova per dins i quins animals hi viuen? Aquesta nova exposició permanent apropa amb rigor la ciència a petits i grans alhora que els desperta la curiositat per investigar i explorar la natura com si fos un tresor.

Dirigida a un públic familiar, especialment als més menuts de casa, “Tu investigues!” té un format molt escenogràfic en què es recreen milers de papallones fent un núvol en un prat, un riu interactiu amb amfibis, ratpenats amagats en una cova i un bosc ple de ratolins. Aquests quatre àmbits conformen les quatre àrees d’investigació del Museu de Ciències Naturals de Granollers (papallones, amfibis, ratpenats i petits mamífers) i durant la visita es podran descobrir els secrets que amaguen aquests animals.

El matí de la inauguració, a més a més de conèixer l’exposició en una visita guiada de la mà dels mateixos investigadors del Museu, hi haurà activitats, tallers i portes obertes en els diferents espais del Museu.

En un període en què la natura rep amenaces diverses com el canvi climàtic i la pressió urbanística i en el qual Catalunya ha desenvolupat una Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat implicació social ha de ser un objectiu de país.

Per això, l’exposició “Tu investigues!” ha de servir, també, per nodrir de nous investigadors els diferents projectes de ciència ciutadana coordinats pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya.


 

Categories: 
Ciència

Relacionats

Acte
28/05/2025 - 09:00
Hotel Ciutat de Granollers. Carrer Turo d’en Bruguet, 2, Granollers
Entrevista
Toni Arrizabalaga, director del Museu de Ciències Naturals de Granollers

Toni Arrizabalaga repassa la seva trajectòria al Museu de Ciències Naturals de Granollers i reflexiona sobre el futur de la recerca i la conservació.

Notícia

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat el muntatge d’una instal·lació de generació d’energia solar fotovoltaica amb connexió a la xarxa interna per autoconsum del Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental (CCTRVO).

Butlletí