Ruta "Ciutat Vella: Els batecs dels barris: tocant a sometent"

dimecres, 30 novembre, 2016 - 10:00 a dijous, 1 desembre, 2016 - 11:59
Casa de l'Ardiaca
Geolocation

Vols conèixer els sons que fan bategar un dels barris més emblemàtics de Barcelona? Atura’t a escoltar-los i a descobrir què ens expliquen.

El so d'un lloc configura la seva identitat i és una dimensió essencial del seu paisatge. Un bosc, un mercat o una festa tenen sons característics que els defineixen i diferencien d'altres entorns similars. Es pot dir que un paisatge sonor és l’entorn acústic d'un paisatge determinat en un moment determinat. De la mateixa manera que el paisatge està en evolució constant, els paisatges sonors també varien al llarg del temps, i a vegades són el reflex d'un instant irrepetible.

En aquesta ruta redescobrirem els sons existents a la ciutat, els escoltarem amb cura i esbrinarem qui en són els compositors i quines realitats ens mostren. També coneixerem la difícil tasca de gestionar la contaminació acústica en els entorns urbans, aprendrem a interpretar el mapa estratègic del soroll i a identificar el valor subjectiu dels sons i els sorolls aprenent a fer servir el sonòmetre i l'escala de mesura que utilitza.

Ruta pel paisatge sonor del Barri Gòtic de Barcelona.

Atenció! aquesta activitat està pensada per fer parts del recorregut (no tota la ruta) amb els ulls tapats, sempre supervisat per una persona acompanyant que fa de guia. Tingueu en compte aquesta observació a l'hora de formalitzar la inscripció.

Totes les activitats de La Fàbrica del Sol requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't, segueix l'enllaç.

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Soroll/Contaminació acústica

Relacionats

Article

Aquests dies s’està fent el desplegament de sonòmetres en diferents carrers dels districtes de Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Gràcia per mesurar els nivells de soroll nocturn en aquests espais amb l’objectiu de comprovar si aquests carrers o places poden considerar-se zones acústicament tensionades en horari nocturn.

Article

Els propers mesos s’implantaran un seguit d’iniciatives per ajudar a disminuir els nivells de soroll a la ciutat com, per exemple, una nova eina per delimitar les zones més tensionades acústicament en horari nocturn. El soroll és el segon factor ambiental amb més impacte en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire. A causa de l’exposició continuada al soroll del trànsit més de 210.000 persones pateixen una afectació emocional, psicològica o social greu i més de 60.000 persones tenen un trastorn greu del son.

Article

El 27 d’abril se celebra l'Ajuntament de Barcelona celebra el Dia Internacional Sense Soroll, una jornada de conscienciació al voltant de la contaminació acústica i les seves conseqüències. Catalunya amplia la proposta a través de la Setmana Sense Soroll, que va des del 25 d’abril a l’1 de maig.

Butlletí