Ruta "Gràcia: Els batecs dels barris: la veu afònica de la campana dels quintos"

dimecres, 16 novembre, 2016 - 10:00 a dijous, 17 novembre, 2016 - 11:59
Plaça de la Vil·la de Gràcia
Geolocation

La campana esquerdada de la plaça de la Vila de Gràcia marca les hores a la vida animada del barri.

La pacificació del trànsit de gairebé la totalitat dels carrers, el comerç de proximitat, la remodelació dels mercats i la identitat de poble que genera una forta cohesió social són alguns dels factors que determinen el paisatge sonor de la Vila de Gràcia. La seva distribució urbana fortament marcada per les places, que conformen espais de trobada i socialització, i les grans vies que el creuen, ens faran fàcil passejar-hi tot descobrint quins són els sons i els sorolls característics d’un dels barris de Barcelona que més ha canviat en els últims anys.

Mentre passegem endinsant-nos en la història i els paisatges sonors del barri de la Vila de Gràcia, coneixerem la difícil tasca de gestionar la contaminació acústica en els entorns urbans, aprendrem a interpretar el mapa estratègic del soroll i a identificar el valor subjectiu dels sons i els sorolls aprenent a fer servir el sonòmetre i l'escala de mesura que utilitza.

Ruta pel paisatge sonor del barri de la Vila de Gràcia.

Totes les activitats de La Fàbrica requereixen d'inscripció prèvia. Per inscriure't segueix l'enllaç.

 

 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Soroll/Contaminació acústica

Relacionats

Article

Aquests dies s’està fent el desplegament de sonòmetres en diferents carrers dels districtes de Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Gràcia per mesurar els nivells de soroll nocturn en aquests espais amb l’objectiu de comprovar si aquests carrers o places poden considerar-se zones acústicament tensionades en horari nocturn.

Article

Els propers mesos s’implantaran un seguit d’iniciatives per ajudar a disminuir els nivells de soroll a la ciutat com, per exemple, una nova eina per delimitar les zones més tensionades acústicament en horari nocturn. El soroll és el segon factor ambiental amb més impacte en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire. A causa de l’exposició continuada al soroll del trànsit més de 210.000 persones pateixen una afectació emocional, psicològica o social greu i més de 60.000 persones tenen un trastorn greu del son.

Article

El 27 d’abril se celebra l'Ajuntament de Barcelona celebra el Dia Internacional Sense Soroll, una jornada de conscienciació al voltant de la contaminació acústica i les seves conseqüències. Catalunya amplia la proposta a través de la Setmana Sense Soroll, que va des del 25 d’abril a l’1 de maig.

Butlletí