XV JORNADA CREAF-SCB-ICHN: "Reptes, idees i solucions per fer ciència ciutadana útil i amb impacte"

dimecres, 21 novembre, 2018 - 09:00 a dijous, 22 novembre, 2018 - 08:59
Institut d'Estudis Catalans

Què es la ciència ciutadana? On comença i on acaba? Si m’hi llanço, com podré crear una comunitat de persones voluntàries que s’integrin dins del meu procés de la recerca? Seré capaç de seduir-les, de fer-ho de forma ètica o de mantenir-les motivades?

La ciència ciutadana està creixent en el món de la recerca de forma exponencial. La societat ho reclama com una B, de governança i de participació perquè és conscient que a través de la ciència es poden solucionar problemes socials o ambientals que els preocupen. A la vegada, els projectes científics s’avaluen cada cop més segons l’impacte i el retorn a la societat i tenen més possibilitats de rebre finançament aquells que tenen un pla per fer-ho realitat com eix central.

Incloure persones en un procés científic és possible i es pot fer en varis nivells: convidant-les a prende dades, preguntant-los-hi què volen que estudiem, dissenyant tot un projecte conjuntament, etc. Però dur-ho a terme comporta reptesdubtes i tècniques a les que potser no hi estem encara avesats. 

A la XV Jornada del CREAF, la Societat Catalana e Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) discutirem i reflexionarem obertament sobre aquests desafiaments, coneixerem persones expertes de centres de recerca, entitats
i administracions que han hagut de fer-hi front i aprendrem entre tots com podem incloure amb èxit la ciència ciutadana en la nostra estratègia científica, empresarial, educativa o d’innovació en la gestió.

Organitzador: 
CREAF-SCB-ICHN
Contacte: 

L’ assistència a la jornada és lliure i gratuïta però cal confirmació.

CONFIRMAR ASSISTÈNCIA

PROGRAMA DE LA JORNADA


 

Categories: 
Ciència

Relacionats

Notícia

El president Illa ha lliurat la vigèsima edició del Premi Ramon Margalef d’Ecologia, que té per objectiu reconèixer la trajectòria científica o un descobriment en el camp de les ciències ecològiques, al professor Carlos M. Herrera.

Notícia

Cerdanyola del Vallès participa en un projecte de la UAB per promoure la ciència ciutadana i la sostenibilitat. 

Notícia

El premi ACUSTICAT2024 va recaure en el doctor Josep Martí Roca, catedràtic de La Salle-URL i un dels pioners de l’acústica al nostre país.

Butlletí