20 anys d’Escoles + Sostenibles

Font: Ajuntament de Barcelona

25/11/2020 - 11:26

El programa Escoles + Sostenibles arriba als 20 anys d’edat, amb 361 centres educatius de la ciutat adherits, més del 50% del total de centres que hi ha a la ciutat.

Escoles + Sostenibles va néixer l’any 2001, en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat. Aquest programa implica de forma activa l’alumnat en la millora de la sostenibilitat del centre educatiu, amb projectes encaminats a fomentar la biodiversitat, els horts ecològics, el compostatge, la mobilitat sostenible, la qualitat de l’aire i l’acústica, el consum responsable i l’estalvi d’aigua i energia.

 

Acte de Benvinguda del curs

El reconegut divulgador Pere Renom va ser el responsable de presentar  l’Acte de Benvinguda del curs, el qual va donar el tret de sortida el passat 20 d’octubre a la  celebració d’aquests 20 anys. L’acte es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i, per primera vegada, també es va retransmetre en format virtual, fet que va permetre que totes les Escoles de Barcelona + Sostenible el poguessin seguir en directe. 

En l’acte es va donar la benvinguda als nous 18 nous centres que han passat a formar part del programa i es va fer un especial agraïment a tota la comunitat educativa i el personal tècnic que ha fet possible millorar la sostenibilitat de la ciutat i arribar a aquesta vintena edició.

 

Tot un curs de celebracions

Al llarg de l’any hi haurà més propostes, especialment preparades per commemorar els vint anys del programa Escoles + Sostenibles. Consulteu l’etiqueta #20anysEscolesSostenibles a les xarxes socials per estar al dia de totes les novetats i visiteu la pàgina web dels 20 anys d’Escoles + Sostenibles per conèixer a fons el programa.


Quins han estat els fets més rellevants dels últims 20 anys? Com ha anat evolucionant el programa Escoles + Sostenibles? Us presentem un eix cronològic interactiu perquè conegueu més a fons la història del nostre programa!



Etiquetes: 

Relacionats

Article

S’han lliurat aquests guardons que reconeixen les millors iniciatives d’educació per a la sostenibilitat de les escoles que tenen el distintiu d’Escola Verda, en una jornada celebrada a Balaguer. Aquest curs es compleixen 25 anys del Programa d’Escoles Verdes, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica i el Departament d’Educació

Article

Les Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat s'han tornat a trobar per celebrar l'acte de cloenda del curs.

Article

El III Fòrum Ambiental Escolar del Prat reuneix més de 60 participants. La trobada, la primera després de la pandèmia, té l’objectiu de compartir projectes que es duen a terme als centres escolars de la ciutat.

Butlletí