41 restaurants lleidatans contra el canvi climàtic i compromesos amb la sostenibilitat

19/10/2021 - 15:02
Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal)  Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal) Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. S’hi han adherit 41 restaurants lleidatans.

Coca Cola, Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Lleida promouen #PelClima, una iniciativa que fa diferents actuacions per segellar el compromís del sector hostaler contra el canvi climàtic i per la sostenibilitat i a la qual s’hi han adherit 41 restaurants lleidatans. Lleida #PelClima facilita que els establiments tinguin espais més sostenibles, redueixin l’empremta ambiental i facin visibles diferents estratègies per frenar el canvi climàtic. Hostaleria #PorElClima, nom que rep el projecte a l’estat, han dut a terme més de 14.500 accions a favor de la sostenibilitat i el medi ambient a tot Espanya, i ja compten amb un total de 1.230 establiments adherits des que es va posar en marxa el 2017.

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. Està desenvolupada per Ecodes, amb la col·laboració estratègica i impuls de Coca-Cola i el suport d’Hostaleria d’Espanya. Per donar rellevància i visibilitat a les bones pràctiques del sector, el web d’Hostelería #PorElClima ha publicat més de 155 històries i sis casos d’èxit.

Per a dur a terme la iniciativa, Hosteleria #PorElClima ha posat a l’abast dels establiments de restauració un qüestionari per a conèixer la petjada de carboni que generen i així poder conèixer el seu impacte amb l’entorn i incidir en aquells punts necessaris per a ser més sostenibles. Una vegada analitzades i treballades les millores, els restaurants participants han entrat a formar part de la comunitat Hosteleria #PorElClima, al costat d’altres restaurants que se senten orgullosos d’impulsar accions contra el canvi climàtic i que compleixen amb els requisits per a ser considerats ‘establiments sostenibles’.


 

Municipis: 
SegriàLleida

Relacionats

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

L'Ajuntament de Lleida proposa als seus veïns i veïnes que també poden contribuir de forma important a incrementar la biodiversitat urbana, a estendre i repartir la vida natural per la ciutat i, alhora, a connectar els parcs i grans espais verds de Lleida. 

Article

L’Ajuntament d’Olot i DinàmiG impulsen una campanya d’assessorament en matèria de sostenibilitat i foment del consum responsable al comerç d’Olot. Es tracta d’un projecte que vol aconseguir que el sector implementi mesures de reutilització d’envasos i bosses, i establir bones pràctiques amb la creació d’una Guia de Sostenibilitat, Economia Circular i Consum Responsable d’Olot.

Butlletí