41 restaurants lleidatans contra el canvi climàtic i compromesos amb la sostenibilitat

19/10/2021 - 15:02
Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal)  Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal) Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. S’hi han adherit 41 restaurants lleidatans.

Coca Cola, Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Lleida promouen #PelClima, una iniciativa que fa diferents actuacions per segellar el compromís del sector hostaler contra el canvi climàtic i per la sostenibilitat i a la qual s’hi han adherit 41 restaurants lleidatans. Lleida #PelClima facilita que els establiments tinguin espais més sostenibles, redueixin l’empremta ambiental i facin visibles diferents estratègies per frenar el canvi climàtic. Hostaleria #PorElClima, nom que rep el projecte a l’estat, han dut a terme més de 14.500 accions a favor de la sostenibilitat i el medi ambient a tot Espanya, i ja compten amb un total de 1.230 establiments adherits des que es va posar en marxa el 2017.

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. Està desenvolupada per Ecodes, amb la col·laboració estratègica i impuls de Coca-Cola i el suport d’Hostaleria d’Espanya. Per donar rellevància i visibilitat a les bones pràctiques del sector, el web d’Hostelería #PorElClima ha publicat més de 155 històries i sis casos d’èxit.

Per a dur a terme la iniciativa, Hosteleria #PorElClima ha posat a l’abast dels establiments de restauració un qüestionari per a conèixer la petjada de carboni que generen i així poder conèixer el seu impacte amb l’entorn i incidir en aquells punts necessaris per a ser més sostenibles. Una vegada analitzades i treballades les millores, els restaurants participants han entrat a formar part de la comunitat Hosteleria #PorElClima, al costat d’altres restaurants que se senten orgullosos d’impulsar accions contra el canvi climàtic i que compleixen amb els requisits per a ser considerats ‘establiments sostenibles’.


 

Municipis: 
SegriàLleida

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Lleida proposa als seus veïns i veïnes que també poden contribuir de forma important a incrementar la biodiversitat urbana, a estendre i repartir la vida natural per la ciutat i, alhora, a connectar els parcs i grans espais verds de Lleida. 

Article

El projecte Rebag aterra a l’Eix Comercial Sagrada Família, impulsat per l’entitat Circular BCN amb el suport de les Subvencions pel Clima de l’Ajuntament.  Es tracta d’un servei de préstec de bosses reutilitzables, dissenyat per reduir l’ús de bosses d’un sol ús i mitigar l’impacte ambiental.

Article

Cinquanta-vuit escoles de la ciutat participen en aquest programa que els apropa contingut i experiències medi ambientals

Butlletí