6 reptes de Barcelona cerquen solució

Oberta la presentació de propostes fins el 16 de Juny
Font: Agenda 21 Barcelona
26/05/2014 - 00:00

L'Ajuntament de Barcelona i Citymart.com fan una crida internacional a empreses i emprenedors perquè proposin solucions innovadores a sis reptes diferents per transformar l'espai públic i els serveis de la ciutat de Barcelona

Com a tret distintiu en comparació amb altres concursos, el BCN|Open Challenge és un compromís directe per a contractar les solucions guanyadores. Guanyadors de molts concursos urbans reben un premi o l'oportunitat d'innovar, però Barcelona vol directament utilitzar la contractació pública per fomentar la innovació, l'esperit empresarial i el creixement de les petites i mitjanes empreses.

En el marc de la iniciativa de desenvolupament econòmic Barcelona Growth, el BCN|Open Challenge és un nou programa que l'Administració local obre a empreses de tot el món per transformar els serveis públics. Per primera vegada, la contractació pública se centra directament en cercar proveïdors d'innovació, de cara a aconseguir un millor i més ràpid creixement econòmic més i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Els 6 reptes són:

  • Minimitzar els robatoris de bicicletes a la ciutat
  • Impuls dels sistemes de suport per reduir l’aïllament social
  • Monitoratge dels fluxos de vianants a la ciutat
  • Eines per a la digitalització dels fons de museus i arxius
  • Sistema automàtic de detecció i alertes sobre calçades en mal estat
  • Incentivar el comerç local mitjançant la tecnologia

BCN|Open Challenge presenta un compromís de l'Ajuntament de Barcelona per:

  • Obtenir i implementar les 6 solucions guanyadores. Aquest compromís té el suport d'un fons d'innovació d'1 milió d'euros.
  • Donar suport a les empreses guanyadores amb un paquet d'incentius i serveis de creixement empresarial , que inclou l'accés a un espai de treball perquè l'empresa pugui instal·lar-se i créixer a Barcelona, alhora que suport en la cerca de capital financer i humà o coordinació amb socis locals de rellevància.
  • Entregar referències certificades als guanyadors, que serveixin per enfortir la seva carta de presentació a l'hora d'accedir a altres mercats.

La contractació tradicional típicament exclou proveïdors petits o internacionals o nous models de negoci. Amb aquesta iniciativa, Barcelona ofereix a les empreses el millor suport possible convertint-se en un client important, que pagarà el seu producte o servei als 30 dies. Barcelona|Open Challenge permet a la ciutat centrar-se en el disseny del millor entorn possible per a la creativitat, la innovació i el creixement.

 

Per a més informació, vegeu 'Com funciona'

 

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon banner646x299-gris-cat.jpg32.43 KB

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Butlletí