Agents pel Clima, nova eina educativa contra el canvi climàtic

Redacció
16/11/2009 - 00:00

Agents pel Clima  és una nova eina educativa virtual, iniciativa de l'organització ecologista AccióNatura i el departament de Medi Ambient i Habitatge, adreçada a nois i noies d'entre 10 i 12 anys, que posa a l'abast del professorat els recursos necessaris per treballar el que es pot considerar el problema ambiental més greu del segle XXI, el canvi climàtic.

A través d'una dinàmica de reptes i missions, s'aconsegueix apropar la temàtica a l'alumnat des de la pràctica i l'acció i, així mateix, complementar la teoria tractada a classe. D'aquesta manera els nois i noies prendran consciència de fins a quin punt contribueixen a fer augmentar aquesta problemàtica i aprendran a actuar localment per fer minvar la seva petjada climàtica. La intenció és que els nous Agents del clima s'acostumin a posar en pràctica a casa el que aprenen a l'escola i agafin hàbits quotidianitats que ajudaran a la lluita contra el canvi climàtic.

A Agents pel Clima es pot trobar, en un entorn lúdic i amè:

- Un test d'avaluació d'emissions de CO2 i de consum d'aigua.
- La possibilitat de personalitzar Agents pel Clima.
- Reptes, i missions secretes, per aconseguir reduir la petjada climàtica del dia a dia.
- Enllaços a eines i recursos sobre el canvi climàtic.
Per obtenir-ne més informació us podeu descarregar la Guia per als mestres.

Aprendre jugant
A més d'Agents pel Clima, AccióNatura també ha desenvolupat Alerta CO2, on s'anima al jugador/a a reduir els nivells de diòxid de carboni a 'Ciutat Metròpolis' a través de diferents escenes i mini jocs d'habilitat. Tot i que està dissenyat per un públic juvenil, aquest joc on-line és apte per a totes les edats, i permet aprendre què podem fer per combatre el canvi climàtic alhora que passem una bona estona.  

Relacionats

Article

 

Descobreix "El bosc a la taula"! Aquest fascinant llibre és molt més que una simple col·lecció de receptes. És una poderosa eina de promoció de la gestió forestal sostenible a Catalunya.

Article

Publicació de l'informe d’avaluació "La qualitat de l’aire a Catalunya 2023 – Xarxa Automàtica"

Article

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat una nova eina web per seguir l’evolució de la qualitat de l’aire a Barcelona.

Butlletí