Atles de Biodiversitat de Barcelona: una eina per conèixer i protegir la flora i la fauna de la ciutat

27/10/2020 - 13:00

Aquest mapa en línia que recull la flora i la fauna urbanes és una eina oberta a tothom per conèixer la biodiversitat de la ciutat, gaudir-ne i protegir-la. S’ha actualitzat i recull prop de 1.500 espècies d’arbres i plantes i 532 d’animals.

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona permet navegar pels barris de la ciutat i localitzar-hi les espècies de flora i fauna que hi viuen.

A més, cada espècie té una fitxa amb els noms científic i comú, una petita descripció i en alguns casos una fotografia o il·lustració.

    

             


Què trobareu a l’Atles de Biodiversitat de Barcelona?

  • Plantes i flors.
  • Arbres.
  • Grups vegetals que creixen junts.
  • Mamífers.
  • Ocells.
  • Papallones.
  • Amfibis.
  • Rèptils.


Més biodiversitat per fer front a l’emergència climàtica

L’increment i la gestió respectuosa del verd permet protegir el patrimoni natural, fomentar la biodiversitat, enriquir el paisatge urbà i reduir la contaminació.

A més, la instal·lació d’estructures com caixes niu, hotels d’insectes o esculls marins artificials i la recuperació de basses i del verd urbà han afavorit la proliferació d’espècies animals a la ciutat, entre les quals hi ha 195 que estan protegides.
 

On es pot consultar l’atles?

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona és el resultat de la col·laboració entre entitats, organismes i universitats. Està obert a tothom, es pot descarregar i també consultar-lo en català, castellà i anglès.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Article

Reobert el tràmit per apadrinar escocells per part de l'Ajuntament de Barcelona

Notícia

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona ja incorpora dades de crustacis i mol·luscs gràcies a la ciència ciutadana. Les dues noves capes han estat creades íntegrament amb dades ciutadanes recollides per l’ICM-CSIC, que el 2021 va permetre també afegir la capa de peixos a la guia.

Butlletí