Balanç econòmic de la recollida de residus porta a porta i en àrea de vorera per als ens locals

Font: Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Porta a Porta
03/02/2014 - 00:00

La gestió dels residus municipals representa una de les principals partides de despesa dels ens locals. En el context de crisi en què ens trobem, aquest factor esdevé clau a l'hora de plantejar la implantació de qualsevol model de gestió de residus.

A diferència del que passa amb altres aspectes de la gestió dels residus, actualment no es recullen dades sistemàtiques sobre el cost de les diverses operacions de gestió de residus. Tampoc es disposa de cap metodologia de càlcul d'aquests costos que permeti integrar la gran varietat de casuístiques que es donen, i els ens locals no disposen d'unes directrius sobre com gestionar la informació econòmica d'una forma homogènia i comparable.

Disposar d'informació real i acurada sobre el cost global dediferents models de recollida per als ens locals (incloent també els costos de tractament i els ingressos derivats) pot ajudar a prendre decisions sobre una base econòmica més objectiva a l'hora de triar un model o un altre.

Aquest treball 'Balanç econòmic de la recollida de residus porta a porta i en àrea de vorera per als ens locals i propostes d'optimització' compara els costos de gestió de residus del model de recollida selectiva porta a porta amb el model de recollida en àrees de vorera, en base a dades reals dels ens locals catalans.

Aquest estudi és el més detallat que s'ha realitzat en l'àmbit català. Cal destacar un interessant precedent a Itàlia (Ribaudo et al.2010), que dóna pistes sobre els factors que poden explicar els costos de gestió de residus, i que compara els models porta a porta i en àrea de vorera a partir de dades de 1.200 municipis.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article


 

Campanya "RECI-CLAR, ES CLAR. És massa evident per no fer-ho" - 2a edició

Article
Una mirada a través de la SCEA

Aquest llibre tracta sobre el desenvolupament de l’educació ambiental a Catalunya des dels anys setanta fins a l’actualitat, posant de relleu el paper de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que ja compta amb 40 anys de recorregut.

Article

Pel·lis a l'aula, la natura a les pantalles, en un llibre

Butlletí