La Setmana de la Natura serà un moment de l'any on prendà protagonisme l'acció de les entitats ambientals i de la ciutadania en la conservació, protecció i restauració de la natura. T'hi apuntes? Si ets una entitat ambiental, un ajuntament, una associació de veïns, etc. i vols organitzar una activitat entorn la conservació de la natura, suma't a la campanya! Qualsevol activitat serà benvinguda!
Com pots afegir la teva activitat? És molt fàcil! Entra a la web www.setmananatura.cat, aneu a "Organitza una activitat" i omple el formulari. Si necessites ajudasobre quina activitat organitzar...visita el nostre banc d'idees i inspira't!
Oriol Rosselló porta més de 20 anys utilitzant les tècniques tradicionals de construcció, tant en rehabilitació com en obra nova. Junt amb la seva dona, Monica Alcindor, també arquitecta, van fundar l'estudi Bangolo a Banyoles. En aquesta entrevista defensa la vigència de l'arquitectura tradicional en relació a la sostenibilitat i explica els reptes d'una de les seves últimes realitzacions: una instal·lació a mig camí entre hivernacle i umbracle a Mas Marroch, l'espai de banquets del Celler de Can Roca.
Si al 2012 es va constatar la cruesa de la pobresa energètica, conseqüència de la bombolla creditícia i d'endeutament de les famílies, al 2013 el Síndic de Greuges ja alertava d'aquest fet i proposava una sèrie de mesures als diferents agents implicats. Al 2014, l'actualització de dades arran de l'Informe sobre Pobreza Energética, publicat per l'equip de l'Asociación de Ciencias Ambientales ens demostrava que el problema no havia fet més que empitjorar i que cada cop són més les famílies amb dificultats econòmiques per fer front a les factures d'electricitat, gas i aigua.
Quan la sostenibilitat afegeix valor al disseny i el fa millor
Una llum, Cool Downlight, una cadira, Cadira Biennale, una cadira de rodes, Kigali Chair Project, energia minieòlica, Invento, i un refresc, Pep Lemon, són els guanyadors de la primera edició del Premi Català d'Ecodisseny 2015.
La Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC) reuneix 136 iniciatives socials i sostenibles en una fira de projecció internacional.
En un moment de crisi social, econòmica i ambiental la ciutadania està demanant altres maneres de conviure més beneficioses per a la majoria, on les persones siguin l'eix central. En aquest marc s'ha celebrat la quarta edició de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC) a Barcelona (concretament, el passat 24 i 25 d'octubre), al complex fabril Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar. A finals de novembre de l'any passat, 2014, l'economia solidària i social ja va ser el motiu del reportatge Emprendre per millorar la societat. Avui, quasi un any després, què ha canviat?
El conegut periodista, activista i ecologista Jordi Bigues, va posar en marxa ara fa 2 anys una iniciativa per recol·lectar les glans d'una alzina situada al centre de Barcelona, coneguda oficialment com alzina Bigas Luna. Està dedicada al gran cineasta català mort durant la primavera del 2013 i cosí de Jordi Bigues. La iniciativa, coneguda com El Gran Capital, té el repte de plantar 2.000 arbres aquesta tardor arreu del país. Ho farà a través de micromecenatge. Els accionistes, -aquells que passen a l'acció- podran custodiar i plantar la seva alzina, la qual serà georeferenciada. El proper 17 d'octubre la Fundació Miró acollirà l'acte d'entrega dels plançons d'alzina a tots els participants.
Mireia Barba és la creadora d'Espigoladors, una empresa social que busca aprofitar aliments que d'altra manera es malbaraten i ajudar a la inclusió de persones de col·lectius amb dificultats. Recullen els aliments que es van a malbaratar per excés de producció i els donen a entitats, però també elaboren melmelades i altres productes en la primera marca que funciona a partir d'excedents alimentaris a Catalunya.
Pere Sala ha coordinat l'elaboració dels catàlegs de Paisatge de Catalunya. El seu treball es focalitza en la integració del paisatge en les polítiques públiques, la implementació de polítiques de paisatge a Europa, la relació entre paisatge i desenvolupament, així com en els paisatges emergents. També és membre del Grup de Treball del Consell d'Europa per al disseny i implementació del Sistema d'Informació del Conveni Europeu del Paisatge, i Secretari General de Civilscape. En aquesta entrevista, Sala valora els 10 anys de l'Observatori del Paisatge.