Bombetes per il·luminar tota la teva vida

Sostenible.cat
26/04/2010 - 00:00

Què sóc?  La Energy Smart® LED bulb és una bombeta que combina la llum omnidireccional (en totes les direccions) que tenen les bombetes incandescents i l'estalvi energètic que tenen els LEDs. D'aquesta manera, consumint menys energia il·luminen més que una bombeta de baix consum convencional.

En quina fase sóc més sostenible? Per què?
-
Utilització: Resulta evident que si a més d'estalviar energia, pots generar més llum, el producte resulta molt més eficient. De fet, aquesta bombeta "intel·ligent" dura 25 vegades més que una bombeta incandescent de 40W, il·luminant el mateix. D'altra banda, però, el fet que una bombeta pugui arribar a tenir una vida útil de 17 anys també implica altres aspectes: menys ús de materials, menys generació de residus, etc.

Però... El seu preu és molt elevat, com passa sempre amb el llançament de noves tecnologies. Però segurament, si realitzem el càlcul dels diners que ens estalviarem al llarg de la nostra vida en bombetes, sortirem guanyat... i a més consumint menys energia i amb una bona qualitat de la llum. No s'especifica els materials amb els quals es fabrica, ni on. Esperem que quan sortin al mercat ens puguin facilitar aquesta informació per tal de comprovar si el producte acaba essent tan "rodó i lluminós" com sembla.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
26. Corky, un ratolí de suro que es carrega amb el moviment
27. Ecobioball, la pilota de golf biodegradable
28. Sanwa PrePeat, la impressora del futur
29. Voltaic, una nova generació de motxilles amb energia
30. Bastida, roba que creix al ritme dels més petits
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembte de 2022.

Article

El planeta, en números vermells: ja ens hem polit els recursos naturals de tot l'any. Aquest any comencem a viure de crèdit un dia abans que l'anterior, i ja hem deixat enrere la recuperació que va suposar la frenada del consum per la pandèmia

Article

Butlletí