Bombetes per il·luminar tota la teva vida

Sostenible.cat
26/04/2010 - 00:00

Què sóc?  La Energy Smart® LED bulb és una bombeta que combina la llum omnidireccional (en totes les direccions) que tenen les bombetes incandescents i l'estalvi energètic que tenen els LEDs. D'aquesta manera, consumint menys energia il·luminen més que una bombeta de baix consum convencional.

En quina fase sóc més sostenible? Per què?
-
Utilització: Resulta evident que si a més d'estalviar energia, pots generar més llum, el producte resulta molt més eficient. De fet, aquesta bombeta "intel·ligent" dura 25 vegades més que una bombeta incandescent de 40W, il·luminant el mateix. D'altra banda, però, el fet que una bombeta pugui arribar a tenir una vida útil de 17 anys també implica altres aspectes: menys ús de materials, menys generació de residus, etc.

Però... El seu preu és molt elevat, com passa sempre amb el llançament de noves tecnologies. Però segurament, si realitzem el càlcul dels diners que ens estalviarem al llarg de la nostra vida en bombetes, sortirem guanyat... i a més consumint menys energia i amb una bona qualitat de la llum. No s'especifica els materials amb els quals es fabrica, ni on. Esperem que quan sortin al mercat ens puguin facilitar aquesta informació per tal de comprovar si el producte acaba essent tan "rodó i lluminós" com sembla.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
26. Corky, un ratolí de suro que es carrega amb el moviment
27. Ecobioball, la pilota de golf biodegradable
28. Sanwa PrePeat, la impressora del futur
29. Voltaic, una nova generació de motxilles amb energia
30. Bastida, roba que creix al ritme dels més petits
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Butlletí