Catàleg de recursos 'La Xarxa sona bé'

Sostenible.cat
12/05/2014 - 00:00

concentració de població i activitats, i el seu corresponent impacte ambiental, augmenta progressivament en la majoria de localitats. Per tant, cada cop és més necessari gestionar la coexistència en un mateix espai d'activitats com l'oci, els desplaçaments, les obligacions laborals o el descans.

Per això, la sensibilització de la població en l'àmbit del soroll s'està convertint cada vegada més en una eina essencial per la convivència.

En aquest marc, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, amb la Generalitat de Catalunya, la

Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Àrea Metropolitana de Barcelona proposa la campanya global "La Xarxa sona bé" (Recursos i suport per a actuacions de sensibilització sobre soroll per a ens locals (2014-2015)

L'objectiu general de "La Xarxa sona bé" és que els ens locals impulsin i desenvolupin una campanya d'actuacions de sensibilització en l'àmbit de la prevenció del soroll.

Per fer-ho se'ls ofereix un catàleg de recursos i suports personalitzats per part de les diverses administracions supramunicipals. Es proposa doncs que els ens locals incorporin la sensibilització ambiental en la gestió del soroll i la contaminació acústica als seus municipis i cada ens local organitzi la seva campanya "

Objectius:

  • Oferir als ens locals una paquet de recursos de sensibilització comuns i coordinats entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona - a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat -, per sensibilitzar i informar sobre el soroll a l'entorn urbà durant el període 2014-2015.
  • Donar un suport específic per aplicar els recursos de sensibilització sobre el soroll a cada municipi interessat, de forma personalitzada i durant un període de temps determinat.
  • Oferir als ens locals suport per a la comunicació sobre les eines municipals per a la gestió del soroll: mapes de soroll, de capacitat acústica, ordenança municipal de soroll.
  • Desenvolupar les activitats de sensibilització sobre dos públics diana, vinculats a objectius concrets: Escoles i instituts i Ciutadania en general

Pel que fa a les característiques de l'oferta, cal destacar que el suport a les activitats es podrà aplicar

entre la primavera de l'any 2014 i l'estiu de l'any 2015, i en funció de les disponibilitats dels recursos oferts per part de les entitats ofertants i de les dates proposades pel municipi. La data límit per rebre peticions - en una primera fase d'adjudicació de recusos - és del 13 de juny.

L'oferta es presenta com un paquet de recursos, de manera que l'objectiu és aplicar tots els recursos sol·licitats en un municipi concret per períodes de dues setmanes.

Més informació aquí 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Article

L'Ajuntament de Tarragona ha publicat una guia per aplicar la perspectiva basada en la protecció de la natura, la justícia social i la cultura democràtica a les produccions culturals.

Butlletí