Celebrem el Juliol sense Plàstic sumant iniciatives de reducció de plàstics d’un sol ús al Compromís Barcelona Plàstic Zero!

19/07/2022 - 12:41

Al mes de Juliol, des de fa més de 10 anys, se celebra el Juliol Sense Plàstic, un moviment global amb l’objectiu de reduir la contaminació pel plàstic mitjançant diferents reptes a no utilitzar plàstics d’un sol ús durant aquest mes. Tot i que està clar que aquests materials s’han d’evitar tot l’any, aquesta iniciativa pot encoratjar a persones i organitzacions a fer un pas endavant en aquest sentit.

 

Alhora, el Compromís Barcelona Plàstic Zero recull projectes i accions de diverses organitzacions que fan passes en la reducció dels plàstics d’un sol ús a la ciutat. El Compromís vol ser altaveu d’iniciatives ja existents de reducció de plàstics d’un sol ús, catalitzador de noves accions i motor de canvi.

Per això, i amb motiu del Juliol sense Plàstic, encoratgem a totes aquelles entitats, agents econòmics i administracions locals que estigueu duent a terme o vulgueu realitzar iniciatives a la ciutat en aquest sentit, a sumar-vos-hi al llarg d’aquest mes. Per a fer-ho cal que ompliu aquest formulari.

Totes les iniciatives son benvingudes al Compromís ja siguin projectes que promoguin l’ús d’elements reutilitzables, de sensibilització i formació, la venta de productes a granel, l’acceptació d’envasos propis de les persones consumidores o la instal·lació de fonts d’aigua per evitar l’ús d’ampolles d’un sol ús, entre moltes d’altres. Aquest vídeo de presentació del Compromís mostra la tasca d’algunes de les entitats que ja en formen part.

Les iniciatives adherides seran agrupades en el Mapa Barcelona + Sostenible dins l’itinerari “Compromís Barcelona Plàstic Zero”. Tant en aquest espai, a  Decidim Barcelona com en diversos actes públics previstos, es donarà visibilitat a les accions i projectes adherits. Alhora, es facilitarà material de difusió a les organitzacions responsables que també seran convidades a participar en les sessions de treball del projecte.

Només amb la participació i col·laboració proactiva dels diferents agents, cadascú dins el camp de la seva expertesa, la ciutat podrà avançar cap a un model més saludable i compromès amb el futur.

El Compromís ha estat impulsat en el marc de la Taula Plàstic Zero, constituïda el 18 de novembre de 2019 per refermar la voluntat i el compromís municipal vers el residu zero, sota el paraigua del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, en el marc de l’estratègia Residu Zero i com una de les respostes de l’Ajuntament de Barcelona a l’emergència climàtica.

S'espera a totes les entitats, agents econòmics i administracions públiques què vulguin sumar-se.


 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí