CientífiKs en Joc premiarà el millor videojoc sobre l'emergència climàtica

01/10/2021 - 09:00

CientífiKs en joc és un programa educatiu virtual del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya adreçat a l’alumnat de 5è de primària de les escoles de Catalunya. Durant el curs, les escoles participants han de dissenyar un videojoc sobre una investigadora catalana en actiu, enguany tractant l’Emergència Climàtica des de diverses perspectives de la recerca, de la mà de la investigadora escollida.

La V edició de CientífiKs en Joc ja està escalfant motors!  L’objecte d’aquest concurs és promoure la creativitat, el treball multidisciplinar, per projectes i en equip, així com fomentar el coneixement de la ciència i les científiques i els científics mitjançant el disseny d’un videojoc inèdit basat en una persona investigadora catalana.El concurs vol posar el focus en la contribució de les científiques catalanes a la ciència. Per aquest motiu, el personatge científic escollit ha de ser femení i, preferentment, que es trobi en actiu.

El concurs consisteix a dissenyar un videojoc i està adreçat a l’alumnat de 5è de primària, els alumnes hauran de definir els personatges, els reptes que es trobaran, els ambients, l’estètica, etc., però no hauran de programar el joc. Tot el que cal lliurar es pot fer amb les plantilles que es troben a la web a l’apartat Game Proposal. En aquesta edició els participants hauran de treballar colze a colze amb una investigadora dedicada al tema de l’emergència climàtica.

La IV edició ha estat coordinada per Nusos Cooperativa i impulsada pel Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.


 

Relacionats

Article

L'Observatori del Deute en la Globalització organitza un grup de lectura i un cicle de formacions i tallers per abordar les dimensions del col·lapse i teixir estratègies de resposta des del suport mutu.

Article

Ha estat elaborat per Ecologistes en Acció, Aigua és Vida i Enginyeria sense Fronteres, i té l'objectiu de contribuir a la visibilització dels riscos que suposa l’emergència climàtica en un context de crisi global, que integra la crisi climàtica, social i ambiental, entre d’altres, i que, al seu torn, interactuen i es potencien entre si, per a la garantia del DHAS a l’AMB.

Notícia

El nou mapa d’alta resolució de l’arbrat de Catalunya, elaborat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya  (ICGC) i el CREAF, permet determinar les variables biofísiques dels boscos catalans, com el carboni emmagatzemat, amb una resolució 2500 vegades més alta que els inventaris forestals tradicionals. Aquest coneixement profund suposa un salt qualitatiu en la planificació i gestió forestal, i es traduirà en el desenvolupament de polítiques més efectives, una millor prevenció dels incendis i el desenvolupament de projectes de caire mediambiental i d’ordenació més eficients.

Butlletí