De residu a passarel·les de platja

Sostenible.cat
02/09/2011 - 00:00

A Balliu fa molts anys que fabriquen mobles d'exterior i de jardí, com gandules, cadires o taules de resina, i la seva preocupació ambiental els va portar a plantejar-se que podien fer amb les restes de material que sobraven de la fabricació dels seus productes tradicionals. I se'ls va ocórrer aprofitar aquell plàstic, que fins aleshores esdevenia un residu, per dissenyar una passarel·la de platja amb tota aquella matèria primera.

El resultat són uns llistons de plàstic, disponibles en tres colors (blanc, blau i marró imitant la fusta) que s'enganxen els uns amb els altres per formar les passarel·les de la mida desitjada. A més, com que aquest material és molt resistent, més que la fusta, les màquines de netejar la sorra poden passar-hi per sobre sense que es deformin, sense necessitat d'haver-les d'apartar.

Les passarel·les tenen a més un tractament ultraviolat per evitar-ne el descoloriment i afavorir-ne la durabilitat, un sistema de tractament anti-fongs i la superfície és anti-lliscant. El sistema de muntatge i desmuntatge afavoreix l'emmagatzematge en les temporades en què no es fan servir, i poder tornar-les a instal·lar quan cal. Per altra banda, aquest material evita l'absorció de calor i de la pintura en esprai, pel que resulta més fàcil netejar les pintades. I, a més, quan acaba la seva vida útil són reciclables.

Sembla que les passarel·les de platja de plàstic reciclat han agradat, i ja s'estan venent no només a Catalunya sinó també per exportació. I tot, amb les restes de plàstic que fins fa només un parell d'anys no tenien cap utilitat.

Relacionats

Article

#ReciCLAR és la nova campanya que impulsa la Generalitat de Catalunya amb @ecoembes i @ecovidrio. És clar, és massa evident per no fer-ho. Diposita cada residu on toca.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Feti i el pesticida malèfic és un còmic escrit per Neus Cáceres i il·lustrat per Gemma Zaragüeta.

Butlletí