#DebatCRÍTIC: "L'aire que respirem: Una amenaça per a la salut a Barcelona?"

Font: Plataforma per la Qualitat de l'Aire

02/11/2018 - 12:15

'L’aire que respirem, una amenaça per a la salut a Barcelona?', aquesta és la pregunta que es va plantejar al #DebatCRÍTIC, organitzat conjuntament amb la Mostra de Cinema ‘Salut, drets, acció’, una iniciativa de Medicusmundi Mediterrània amb el suport de Quepo. Va tenir lloc el passat 30 d’octubre al Centre Cívic Can Deu, del barri barceloní de Les Corts.

El debat va ser presentat i dinamitzat pel periodista de CRÍTIC Sergi Picazo i va comptar amb la presència de quatre convidats experts en la matèria: Frederic Ximeno, biòleg i tècnic urbanista, actualment comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona; Jordi Sunyer, investigador de l’ISGlobal, catedràtic de Salut Pública i Medicina Preventiva de la UPF; Olga Margalef, representant de la Plataforma per la Qualitat de l’aire, investigadora i geòloga del Centre de Recerca Ecològica i d’Aplicacions Forestals (CREAF); i Ricard Riol, enginyer tècnic d’Obres Públiques, especialitzat en Transports i Serveis Urbans, president de l’Associació Promoció del Transport Públic.

Prèviament al debat, es va projectar el reportatge ‘Vivir sin aire‘, emès en el programa de TVE ‘El escarabajo verde’, on s’analitza aquesta problemàtica tant a Madrid com a Barcelona. Una de les seves autores, la periodista Dúnia Ramiro, s’encarregarà de presentar-lo.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 
Notícia
Especial Congrés de Qualitat de l'Aire

La segona jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire reivindica més mesures, informació acurada i posar la ciutadania al centre.
Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Butlletí