Dibuixeu la vostra ciutat verda!

Font: Ajuntament de Barcelona
30/05/2016 - 08:21

Ciutat Verda és un cicle d’activitats sobre ciutat, medi ambient, salut i dibuix, que té per objectiu donar visibilitat als espais verds de la ciutat i els efectes que tenen sobre la nostra salut.

S’organitzaran xerrades relacionades amb la salut, la contaminació o els espais verds, i es desenvoluparan tallers de dibuix en què s’explicaran tècniques com l’aquarel·la o la tinta xinesa, i trobades amb ciutadans per dibuixar diferents espais verds de la ciutat.

Del 27 de maig al 30 de juny s’hi han organitzat xerrades, trobades i tallers de dibuix emmarcats en la Setmana de la Natura, que se celebra del 27 de maig al 5 de juny. En aquest context, es generaran materials de gran importància que mostraran com els participants perceben la riquesa de vegetació urbana. Les obres produïdes s’exposaran alMapa Barcelona + Sostenible i formaran part d’una exposició que es podrà visitar del 2 al 29 de setembre a la Sala Àlex Gràcia de la Biblioteca Sagrada Família – Josep Maria Armand de Lassarte.

Les xerrades i trobades de dibuixants, que tindran lloc els dies 20, 27, 28 i 31 de maig i el 4 i el 10 de juny, tractaran temes com els corredors verds urbans, la vegetació del parc de les Infantes, el procés de recuperació del tram final del riu Besòs, les platges o els serveis ambientals del verd urbà.

Pel que fa als tallers de dibuix, el diumenge 5 de juny d’11.30 a 13.00 hores hi haurà untaller per a infants de 0 a 5 anys en què es farà un mural a partir de l’observació de la vegetació del parc de la Ciutadella, mentre que el dissabte 18 de juny, de 16.30 a 19.30 hores, hi haurà un taller familiar per a tots els públics en què també es farà un mural de tota la flora i fauna de la ciutat.

D’altra banda, els dilluns 6, 13, 20 i 27 de juny de 18.00 a 19.00 hores hi haurà sessions de dibuix naturalista a càrrec d’Il·lustraciència per practicar la tècnica de la tinta xinesa i de l’aquarel·la. Per poder tenir una plaça en aquestes sessions els participants hauran d’haver assistit a dues activitats del cicle. Cada participant pot assistir a dos tallers.

Totes les activitats del cicle són gratuïtes, però és necessària la inscripció prèvia a través del web de La Fàbrica del Sol

També podeu consultar el programa d’activitats de Ciutat Verda en la seva pàgina web.

Participació en línia

Si t’agrada dibuixar i tens il·lustracions de botànica o d’espais verds urbans i vols compartir-los, pots enviar-los a ciutatverdabcn@gmail.com indicant en l’assumpte del correu el teu nom i el lloc que has dibuixat. En el missatge pots indicar les teves dades i xarxes socials. Aquests dibuixos es publicaran al web de Ciutat Verda.

Ciutat Verda està organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) mitjançant la iniciativa Il·lustraciència i amb la col·laboració de l’Aula Ambiental Bosc Turull, l’Aula Ambiental de les Corts (Centre Cívic Can Deu), l’Aula Ambiental Sagrada Família, la Biblioteca Sagrada Família, el Centre de la Platja, l’Espai lúdic ambiental per a famílies del parc de la Ciutadella i La Fàbrica del Sol.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Article

L'Enverdim és un nou servei de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció del verd en l’àmbit privat a través de formacions, assessoraments i dotació de recursos, entre d’altres, en el marc del Pla Natura 2023, un instrument estratègic i participat, que té la visió d’una ciutat amb un verd connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic. 

Butlletí