DiRMAS, el nou portal de la recerca en medi ambient i sostenibilitat

Redacció
22/02/2010 - 00:00

Fruit de la col·laboració del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i la Fundació Fòrum Ambiental, s'acaba de presentar el nou Directori de Recerca en Medi Ambient i Sostenibilitat (DiRMAS), una base de dades de caràcter públic i no restringit sobre grups de recerca, empreses, parcs científics i tecnològics, centres CERCA (Centres de Recerca de la Generalitat), altres centres de recerca i tecnològics, fundacions, entitats i associacions, i unitats d'Administracions Públiques -que realitzen la seva tasca a Catalunya- en el camp del desenvolupament sostenible, des d'una visió global, que inclou tant factors ambientals, culturals, econòmics, jurídics i social.

Aquest nou recurs està especialment adreçat a grups de recerca universitaris i/o d'altres entitats, empreses, parcs científics i tecnològics, centres CERCA (Centres de Recerca de la Generalitat), altres centres de recerca i tecnològics, fundacions, entitats i associacions, i unitats d'Administracions Públiques que desenvolupin principalment estudis, projectes o altres activitats emmarcades en l'àmbit de la recerca ambiental i la sostenibilitat o disposin d'una unitat específica dedicada a la recerca en medi ambient i/o la sostenibilitat.

La missió del DiRMAS és disposar d'un ampli i complet directori que integri els principals agents que es dediquen a desenvolupar estudis, projectes i altres activitats afins a l'àmbit de la recerca en medi ambient i sostenibilitat a Catalunya. D'acord amb l'anterior fita, són objectius específics del DiRMAS:

Ordenar el mapa territorial d'especialització científicotecnològica en medi ambient i sostenibilitat a Catalunya.

Oferir informació rellevant i de cerca rápida per a empreses, administracions i entitats interessades en temes ambientals i de sostenibilitat.

Identificar i promoure l'avenç d'àmbits pioners on establir/enfortir partenariats de recerca i innovació públicoprivats que permetin la co-creació i la co-innovació.

Impulsar aliances estratègiques entre agents de l'àmbit de la recerca i del món empresarial en relació al sector del medi ambient i la sostenibilitat, per desenvolupar projectes estratègics de carácter multidisciplinari.

Facilitar l'establiment de vincles professionals entre l'àmbit de la recerca i el món empresarial per reclutar, i retenir talent científic i innovador del nostre país.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

La publicació coral Educación ecosocial a la luz de los siete saberes de Edgar Morin - d'accés gratuït - ha estat coordinada per José Manuel Gutiérrez-Bastida i José Ignacio De Guzmán-Alonso.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí