Dóna'ls una altra oportunitat: Millor que nou, 100% vell

Sostenible.cat
30/05/2010 - 00:00

La campanya Millor que nou, 100% vell vol fomentar que els objectes no es llencin fins que realment hagin esgotat la seva vida útil. Per això fan difusió de les diferents possibilitats per poder reutilitzar-los. A la seva web, www.millorquenou.cat, es poden trobar tallers de reparació, botigues de segona mà, mercats i webs d'intercanvi... Aquesta eina permet concretar molt la cerca i fins i tot, introduint una adreça, per poder escollir els  comerços que queden més a prop.

A l'Agenda, realment molt complerta, podeu trobar les convocatòries de mercats d'intercanvi i de segona mà i les diferents activitats que es porten a terme des de Millor que nou, 100% vell. A l'apartat Enllaços, es va completant tota la informació al voltant de la prevenció de residus i els resultats dels estudis que promouen des de l'EMA.

A la web també trobaràs informació del projecte Reparat Millor que nou, el qual dóna ajut per allargar la vida dels productes a traves de l'autoreparació, oferint assessorament en diferents tècniques, cada dia de 10 a 14 h i de 16 a 21 h. Físicament pots trobar aquest servei al local del projecte al carrer Floridablanca, 132 de Barcelona. A més cada dijous, hi ha tallers de temàtica específica com bricolatge, manteniment de bicicletes, reconversió de roba, etc

Una altra branca de la campanya és el projecte Millor que nou a l'escola s' adreçat als més petits, amb la intenció de transmetre la filosofia de la reutilització., i que ajuda a  organitzar mercats d'intercanvis a centres educatius per a que coneguin com fer menys residus.

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terradas

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí