EINA SMART: Inspecta InOut, l'optimització dels recorreguts en el transport públic

Redacció
24/09/2012 - 00:00

El sistema InOut permet optimitzar els recorreguts realitzats pel transport públic, com per exemple els autobusos. Coneixent l'ocupació real de la flota es millora el rendiment -optimitzant la mida dels vehicles i les distàncies entre parades- i es millora la planificació -no afegint autobusos innecessaris-. Una altra aplicació d'aquest sistema és la detecció de frau.

El desenvolupament del InOut també pot aplicar-se en diversos i múltiples àmbits:

•  En establiments comercials: per conèixer l'efectivitat de les botigues (percentatge de gent que compra), gestió de l'staff, detecció de furts.

•  En edificis d'oficines: per adaptar la climatització i/o la il·luminació al número de persones (smart buildings).

•  En esdeveniments multitudinaris, per conèixer l'aforament a temps real i evitar massificacions (seguretat).

Tot i aquestes altres aplicacions, pel seu llançament al mercat, Inspecta s'ha dirigit a les Smart Cities -en el seu llançament al mercat- atès que aquest sector ofereix un enorme potencial.  Actualment, el sistema es troba en fase de prova pilot en una flota d'autobusos de la Catalunya Central. Aquesta prova s'està fent gràcies a la col·laboració amb l'empresa MyBus que ofereix solucions telemàtiques pel transport públic. La solució consta d'un petit sensor de vídeo i un PC per processar la informació que s'integren dins d'una caixa.

En aquest vídeo es pot veure una "demo" de com el sistema InOut compta les persones que surten d'un autobús.

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terradas

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí