El COAMB llança un nou portal per promoure el turisme sostenible

Font: COAMB

24/07/2020 - 11:10

Amb el suport de Barcelona Activa, el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) posa en marxa una xarxa per fomentar les iniciatives de turisme responsable, i un programa d’assessorament sobre el terreny per al turisme ambientalment responsable. 25 establiments o projectes es beneficiaran d’un assessorament gratuït amb l’objectiu d’impulsar accions que redueixin la petjada ecològica de les activitats i establiments turístics.

El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la convocatòria de subvencions Impulsem el que fas, ha posat en marxa una Xarxa online i un programa d’assessorament sobre el terreny per al turisme ambientalment responsable. L’objectiu és crear un espai col·laboratiu, on tant els principals agents del sector turístic com la ciutadania puguin compartir coneixements i iniciatives que afavoreixin el desenvolupament d’un turisme més sostenible amb el medi ambient i amb el nostre territori.

El nou portal turismesostenible.coamb.cat és un espai web en el qual trobar informació, opcions i recursos d’utilitat per tal de sensibilitzar a la ciutadania i als professionals del sector davant la necessitat d’impulsar un turisme vinculant aspectes ambientals i de retorn social. És un espai col·laboratiu en el qual els gestors d’establiments o activitats poden publicar les seves propostes, que hauran de ser validades en funció de si compleixen criteris de sostenibilitat.

A banda de trobar les primeres iniciatives de turisme sostenible, l’espai web recull tota una sèrie de recursos i informacions per mostrar la importància de potenciar el sector des d’un punt de vista responsable tant amb el medi ambient com amb les persones. El portal està disponible en català, castellà i anglès.

Programa d’assessorament

El COAMB posarà a la disposició de 25 empreses, professionals i establiments turístics una xarxa d’assessors experts en medi ambient i turisme sostenible que els ajudin a implementar mesures de sostenibilitat a la seva activitat i a reduir la seva petjada ecològica.

Per a aquells agents que ja apliquin criteris de sostenibilitat, s’oferirà un seguiment o un assessorament per a la millora o ampliació de les accions ambientalment responsables que ja estan aplicant. I, per als agents que no estan aplicant cap criteri encara, s’oferirà un assessorament i formació bàsica per a què comencin a implementar accions i poder formar part del cercador de propostes sostenibles del portal web.

Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

És una corporació de dret públic, de caràcter professional, que des de 2004 agrupa els titulats en Ciències Ambientals i doctorats en medi ambient que exerceixen la seva professió dins el territori de Catalunya. Va ser el primer de tot l’Estat i actualment ja reuneix més d’un miler dels professionals del medi ambient.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Butlletí