El Connecta't de Sant Feliu de Llobregat continua assessorant la ciutadania per reduir l'impacte econòmic en la factura de la llum

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

19/01/2021 - 12:00

La quarta edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' continua desenvolupant tot un seguit d'accions per ajudar a santfeliuencs i santfeliuenques a reduir el consum d'energia, i a estalviar en les factures de subministraments. Un servei que, amb la darrera pujada del preu del subministrament elèctric, pot suposar una ajuda per a moltes famílies del municipi. 

En els darrers mesos les tres persones contractades com a agents energètics han assessorat famílies, comunitats de propietaris, comerços i empreses. També han realitzat revisions i controls de potències màximes, han fet promoció sobre energies renovables, i han informat sobre com accedir al Bo social elèctric per a persones amb dificultats econòmiques.

En total s'han atès un total de 194 persones entre els diferents punts d'atenció fixes i mòbils, i s'han auditat 44 llars. Aquestes accions han servit per formalitzar fins a 66 canvis de mercat lliure a mercat regulat, que juntament amb els 65 canvis de tarifes a períodes amb discriminació horària, els 56 ajustaments de potència, les 36 tramitacions de bons socials i les 20 baixes de serveis innecessaris, han redundat en un estalvi global en la factura de les persones ateses.

El servei d'assessorament està ubicat a les oficines situades al Palau Falguera 2, baixos, on atenen de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i les tardes de dimarts i dijous de 16 a 18.30 h. Per raons sanitàries, s'ha de demanar cita prèvia en el tràmit al que es pot accedir a través d'aquest enllaç. A banda de l'atenció presencial també atenen consultes telefòniques i per correu electrònic a l'adreça ogem@santfeliu.cat, i aquest 2021 impulsaran una campanya d'assessorament virtual, i de difusió de píndoles informatives.

La campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' forma part del conjunt d'actuacions que l'Ajuntament de Sant Feliu desenvolupa en el Pla d'Actuació del Mandat per mitigar i adaptar-se a l'emergència climàtica, i per fomentar la sensibilització i conscienciació ciutadana respecte al desenvolupament sostenible, a través dels següents objectius:

  • Reduir els consums energètics, tant en l'àmbit dels habitatges de particulars, com a comerços, indústries, equipaments, escoles, etc.
  • Evitar la pobresa energètica entre les famílies i persones que passen per dificultats econòmiques i corren el risc de veure's privats de l'accés als serveis bàsics de llum, aigua, gas, etc.
  • Mitigar les emissions de CO2 a l'atmosfera i residus radioactius de les centrals nuclears, entre les principals causes de l'escalfament global del planeta i perills ambientals del planeta.
  • Contribuir a reduir la despesa de les factures per consum energètic de la població, des de canvis en la contractació de subministrament fins a bons hàbits, eficiència energètica i desplegament de energies renovables.
  • Crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius que l'actual model energètic té sobre el medi ambient, sobre altres parts del món d'on s'extreuen els recursos i sobre la salut de les persones.
  • Empoderar les persones de manera que es puguin defensar davant d'estafes, notícies falses i pràctiques negatives d'empreses comercialitzadores.

 

Relacionats

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Butlletí