El Consell Comarcal d'Osona presenta una guia pràctica per crear comunitats energètiques

19/09/2022 - 11:47

Les comunitats energètiques són probablement l ́eina principal per fer realitat l’empoderament ciutadà en el sector energètic.L’Agència Local de l’Energia d’Osona ha estat treballant en un document que constitueix una guia per a la creació de comunitats energètiques basant-se en el model Osona, referència en aquests tipus de comunitats.

Les comunitats energètiques són probablement l ́eina principal per fer realitat l’empoderament ciutadà en el sector energètic, facilitant el canvi de model energètic no només a un sistema basat en les energies renovables, sinó també a un funcionament descentralitzat i en mans de la ciutadania. Les comunitats energètiques són també un element de transformació social i de lluita contra la pobresa energètica.

L’Agència Local de l’Energia d’Osona ha estat treballant, durant els últims mesos, en un document que constitueix una guia per a la creació de comunitats energètiques basant-se en el model Osona, referència en aquests tipus de comunitats. Des d’ara mateix ja es pot consultar aquí.

La guia és molt pràctica des del punt de vista dels passos administratius que cal seguir a l’hora de constituir una comunitat energètica en forma de cooperativa de consum sense ànim de lucre, ja que conté els 10 passos necessaris que cal seguir des de l’inici.


Categories: 

Relacionats

Article

La Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 és l'informe que analitza les possibles evolucions del sistema energètic català i defineix les estratègies necessàries per materialitzar la transició energètica. És un exercici prospectiu i una eina indispensable per a definir alguns aspectes clau del nou sistema energètic català a llarg termini. L’estudi es proposa assolir l’escenari objectiu garantint la sobirania energètica, un sistema energètic renovable, la mínima ocupació del territori i uns preus energètics competitius. PROENCAT 2050 permet valorar adequadament les possibles evolucions futures del sistema energètic català, atenent als seus avantatges i inconvenients, tant des del punt de vista tècnic, com econòmic i ambiental.

Article

L'Aula d'Energia és un espai web i xarxes socials per apropar els ítems i coneixements clau sobre l’energia i la transició ecològica. L’objectiu és donar resposta a aquelles persones amb o sense coneixements previs sobre el que es treballa a la ciutat del Prat de Llobregat en l’àmbit energètic.

Article

El nou servei gratuït d’assessorament ha entrat en funcionament aquest 26 de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana de la Sostenibilitat. Durant aquesta setmana s’han programat actes informatius i de sensibilització amb l’objectiu de promoure un consum energètic més just, racional i respectuós amb l’entorn i els recursos.

Butlletí