El Consell Comarcal d'Osona presenta una guia pràctica per crear comunitats energètiques

19/09/2022 - 11:47

Les comunitats energètiques són probablement l ́eina principal per fer realitat l’empoderament ciutadà en el sector energètic.L’Agència Local de l’Energia d’Osona ha estat treballant en un document que constitueix una guia per a la creació de comunitats energètiques basant-se en el model Osona, referència en aquests tipus de comunitats.

Les comunitats energètiques són probablement l ́eina principal per fer realitat l’empoderament ciutadà en el sector energètic, facilitant el canvi de model energètic no només a un sistema basat en les energies renovables, sinó també a un funcionament descentralitzat i en mans de la ciutadania. Les comunitats energètiques són també un element de transformació social i de lluita contra la pobresa energètica.

L’Agència Local de l’Energia d’Osona ha estat treballant, durant els últims mesos, en un document que constitueix una guia per a la creació de comunitats energètiques basant-se en el model Osona, referència en aquests tipus de comunitats. Des d’ara mateix ja es pot consultar aquí.

La guia és molt pràctica des del punt de vista dels passos administratius que cal seguir a l’hora de constituir una comunitat energètica en forma de cooperativa de consum sense ànim de lucre, ja que conté els 10 passos necessaris que cal seguir des de l’inici.


Categories: 

Relacionats

Notícia

Terrassa va acollir el passat 15 de febrer una jornada amb empresaris per presentar els resultats dels dos estudis, realitzats gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, per impulsar l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques en un dels 20 polígons industrials de la ciutat.

Butlletí