El test de l’alimentació sostenible

10/11/2021 - 12:38

L

L'Ajuntament de Barcelona posa al teu abast aquesta eina per apropar-te a una primera avaluació sobre la sostenibilitat del que menges.

És saludable el que menjo? Qui ha fet el que estic menjant? Quanta carn he de menjar a la setmana? És una bona idea menjar del teu propi hort? Quantes bosses de residus de plàstic alimentari llenço a la setmana?

L’alimentació sostenible consisteix a alimentar-se de manera saludable, saborosa, en equilibri nutricional i amb respecte cap al teu cos, el teu entorn i, a la fi, cap al planeta. Les tradicions, els hàbits adquirits, la publicitat i el màrqueting de vegades poden fer que les nostres creences, costums i consum alimentari no siguin 100% saludables ni sostenibles. Vols millorar?

Digue’ns què menges i et direm com pots millorar!


 

Relacionats

Article

L'eficiència energètica i l'economia circular són els principals àmbits en què les organitzacions sanitàries i socials estan portant a terme accions davant de l'emergència climàtica, segons un estudi elaborat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) on han participat 41 entitats proveïdores de serveis públics.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí