El transport públic tanca el 2020 amb 559 milions de viatges, un 50% menys que l’any anterior

Font: Ajuntament de Barcelona

01/02/2021 - 11:28

El transport públic de l’àrea de Barcelona tanca el 2020 amb 559 milions de viatges, prop d’un 50% menys que l’any anterior. Per garantir la mobilitat de la ciutadania, el servei no s’ha interromput en cap moment durant la pandèmia de la covid-19. Els protocols de seguretat i d’higiene s’han reforçat i adaptat al context sanitari actual.

La demanda ha tingut una davallada d’entre el 48 i el 41% respecte al 2019, ha baixat de manera homogènia en tots els mitjans de transport i va ser especialment inferior al març, amb un descens del 92% respecte al mateix mes de l’any passat.

Com a conseqüència, els ingressos del transport públic també han caigut un 46%, un fet que no ha repercutit en les tarifes, que s’han congelat per al 2021.

Pel que fa a l’ús dels títols de transport, l’ús relatiu dels abonaments mensuals ha augmentat un 16% i el dels títols multiviatge ha caigut un 63%. La tarifació social representa un 16% del total, com l’any 2019.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, s’ha celebrat la VII cursa dels transports a Vilafranca organitzada per l’associació Promoció del Transport Públic.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat el Pla de Mobilitat Urbana. Entre les principals propostes hi ha la millora del transport públic, la promoció de l’ús de la bicicleta i dels itineraris a peu, l’impuls a les illes de vianants, la millora de la seguretat vial, l’homogeneïtzació de l’aparcament o la transformació de les Carreteres del Pont de Vilomara, de Vic i de Cardona.

Butlletí