El valor dels petits canvis

Redacció
11/05/2009 - 00:00

El llibre de les 3 R pretén apropar-nos al món que envolta el nostre cubell d'escombraries des d'una perspectiva innovadora, superant tòpics i despertant consciències cap a un nou model d'hàbits de consum. D'aquesta manera, cada cop que anem a comprar podrem començar a fer-nos aquestes preguntes:

Quin és l'origen d'aquest producte? Està produït o cultivat en la meva localitat? Si és un producte alimentari ... procedeix de l'agricultura i la ramaderia ecològica? Quina distància ha hagut de recórrer per arribar fins a la botiga? Qui ho ha fabricat? Disposa d'alguna ecoetiqueta el producte o l'empresa que el produeix? I el productor... disposa d'algun sistema de gestió ambiental com l'ISO 14001 o l'EMAS? Espero que els productors estiguin ben retribuïts i no existeixi cap tipus d'explotació infantil! Serà un producte de llarga durada? Està fabricat amb materials reciclats o reciclables? Podré reciclar el producte un cop esgotada la vida útil o el seu embalatge? És tòxic? Existeix una millor alternativa?

Reduir, reutilitzar i reciclar estalvia energia i recursos naturals, i redueix el tractament finalista -com l'abocament i la incineració- dels residus.

Susanna Martínez i Jordi Bigues -tots dos, col·laboradors habituals de Sostenible.cat- són els autors d'aquest llibre que, en un món de missatges poc clars i on els problemes ambientals semblen tan grans que nosaltres com a individus no podem canviar-los, ens va donant pistes i camins per començar a obtenir un impacte positiu en el món. La primera de totes, reduint el nostre impacte individual en la producció de residus.

Si vols saber tot el que pots estalviar i com reduir el teu cubell d'escombraries, encara que sigui només una mica, aquest és un llibre que pot ajudar. Com diuen els autors, "cada contribució positiva, per petita que sigui, pot ajudar".

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terradas

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí