El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat a Santa Perpètua de Mogoda ha realitzat més de 22.000 quilòmetres

19/04/2021 - 10:35

El vehicle elèctric compartit de la cooperativa Som Mobilitat a Santa Perpètua ha realitzat més de 22.000 quilòmetres des que es va posar al servei de la ciutadania l'octubre de 2018, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local. La xifra suposa un estalvi de 3,8 tones de CO2 en els més de 550 viatges realitzats durant aquest període.

L'any 2020, malgrat les restriccions de mobilitat i els tres mesos d'estat d'alarma, el vehicle va donar servei a 50 usuaris únics que van realitzar 132 desplaçaments amb un total de 5.524 quilòmetres i una reducció de prop d'una tona de CO2 . La Regidoria recorda que les persones interessades a participar al projecte, veïns i/o treballadors de Santa Perpètua, s'han d'inscriure al web de la Riera de Caldes vehicleelectric.rieradecaldes.com. L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda a finals de l'any 2018, en el marc del projecte de suport a la mobilitat elèctrica i sostenible, va establir un acord amb Som Mobilitat per posar a disposició de la ciutadania un vehicle elèctric compartit. L'objectiu del projecte és donar a conèixer la mobilitat elèctrica compartida i reduir la contaminació i el volum de vehicles a Santa Perpètua. El vehicle actualment es troba a l'aparcament de la Granja Soldevila i es pot reservar a través d'una aplicació mòbil que permet obrir i tancar el vehicle fàcilment.

L'Ajuntament impulsa el projecte regalant quinze hores d'utilització gratuïta per tal que tots els ciutadans puguin provar el servei. La Regidoria de Desenvolupament Local informa que els usuaris registrats "utilitzen majoritàriament el cotxe compartit per fer desplaçaments no habituals, curts, com per exemple per anar a l'Hospital de Mollet o per fer encàrrecs puntuals a llocs on no és possible arribar en transport públic. O per fer alguna sortida de cap de setmana amb la família o amics". El departament municipal assenyala que "d'aquesta manera, es fa innecessari tenir en propietat un segon cotxe o fins i tot tenir cotxe, amb l'estalvi que això suposa".


 

Relacionats

Article

Les dades de l'Enquesta de mobilitat en dia feiner de 2023, realitzada per l'Institut Metropolità conjuntament amb l'ATM, ens mostra en xifres una tendència positiva cap a una mobilitat més sostenible a Barcelona. El transport públic i la mobilitat activa es converteixen en les opcions majoritàries de transport, disminuint l'ús del vehicle privat a la ciutat.

Notícia

Des d'ara, en els dies laborables, de dilluns a divendres de 7 a 20 hores, només s'hi pot circular amb un vehicle no contaminant o tramitant una autorització o excepció al registre metropolità.

Butlletí