En directe 300 platges catalanes, al teu mòbil

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat
04/08/2014 - 00:00

L'Agència Catalana de l'Aigua ha activat una nova aplicació per a mòbils i també consultable a través del web de l'Agència, anomenada PlatgesCat, amb informació sobre prop de 300 platges catalanes. Aquesta aplicació aporta dades en temps real sobre la previsió de la qualitat de l'aigua, la bandera de salvament i socorrisme, el temps i la possible presència de meduses i la seva perillositat. Aquesta aplicació va dirigida a la ciutadania en general, al turisme i està disponible en 7 idiomes.  

A banda de la informació en temps real, també es poden consultar detalladament les característiques de les platges, dels possibles fenòmens naturals que es poden donar al litoral, així com també avisos de possibles incidències que es puguin registrar a la costa durant aquest estiu.

Cal tenir en compte que aquesta aplicació aporta informació d’aquelles platges on es desenvolupen controls periòdics sobre la qualitat de l’aigua o bé on hi ha servei de salvament i socorrisme. Per tant, no aporta informació de platges retirades o petites cales que no disposen d’aquests serveis.

L'aplicació, desenvolupada per l'Agència Catalana de l'Aigua, compta amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Protecció Civil, la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Direcció General de Turisme, l'Institut de Ciències del Mar i els ajuntaments costaners catalans.

Qualitat de l’aigua 2014

Cal destacar que l'ACA està duent a terme el pla de vigilància de la qualitat de les platges per a l’estiu de 2014, que es durà a terme entre l’1 de juny i el 15 de setembre.
Durant aquest període, que comprèn 16 setmanes de control (igual que a l’estiu de 2013), es faran 8 controls analítics (a més d’un de previ que s’ha dut a terme el 19 de maig) per garantir la qualitat de l’aigua a les zones de bany del litoral, i es dóna així compliment als postulats de la Directiva europea d’aigües de bany (2006/7/CE) i del Reial decret 1341/2007.
Enguany s’han dut a terme dos mostrejos per controlar la qualitat de l’aigua, els quals han evidenciat que prop del 94% de les platges catalanes ha obtingut una qualificació d’excel·lent, uns registres molt similars als de l’estiu passat.
 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí