En marxa la recollida específica de residus a les residències de gent gran, al Vallès Occidental

Font: Terrassadigital.cat

02/04/2020 - 13:09

La recollida es fa en dos camions que recorren la comarca, de dilluns a dissabte, de 7h a 14:30h. L’empresa  avisa a la residència i el personal ha de treure les bosses ben lligades al carrer  i posar-les al contenidor que porten els operaris, sense que aquests hagin de manipular-les. Si tenen un contenidor propi, l’han de treure fins el punt acordat.

 

Aquests residus, que es qualifiquen com a resta, no es tracten al Centre de Tractament de Residus (CTR-Vallès) sinó que van directament a l’abocador sense manipular-los tampoc en aquesta instal·lació.

El president de Residus Vallès, Nil López, ha assegurat que “aquesta iniciativa dona un servei als ajuntaments i compleix l’ordre del Ministeri de Sanitat  i  les directrius de l’Agència de Residus de Catalunya. Dona un servei eficaç a les residències de gent gran i resol una de les preocupacions que els municipis tenen en aquests moments de crisi sanitària”.

L’Ordre del Ministeri de Sanitat de 22 de març estableix recollides diferenciades de les bosses procedents de centres o llocs on pugui haver un elevat nivell d’infectats per Covid-19, com residències de gent gran. En aquest cas es preveu que aquests residus no es manipulin en cap moment i que es destinin a abocador o incineració.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Butlletí