Es presenta MolletBici, el primer aparcament públic, tancat i gratuït per a bicicletes de la ciutat

24/11/2021 - 18:23

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Al MolletBici s’hi podrà deixar la bicicleta de 6 h a 1 h. El temps màxim d’estacionament serà de 48 hores i de 72 hores si hi ha un cap de setmana entremig. En cas d’excedir-se d’aquest temps, l’usuari serà penalitzat entre 2 i 30 dies sense poder utilitzar el servei, en funció del temps excedit.

Per l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs “el nostre compromís per combatre el canvi climàtic és ferm i decidit com ho demostra novament l’acció que presentem avui.” I ha afegit que “vam ser la primera ciutat a Catalunya i de les primeres d’Espanya en ser ciutat 30 km/h a tot el nostre nucli urbà el que vol fomentar també la mobilitat amb transports sostenibles, com per exemple la bicicleta”.

La intenció de l’Ajuntament és instal·lar dos aparcaments iguals que estaran situats a l’altra banda de l’estació de Mollet – Sant Fost, on hi ha l’aparcament, i a l’estació de Sant Rosa. 

En aquest sentit, Monràs ha dit que “la ubicació respon a una clara intenció de facilitar la mobilitat sostenible no només entre els molletans i molletanes, sinó també fer-ho amb totes aquelles persones que per diferents motius es desplacen a la nostra ciutat”.

 

Com utilitzar el servei

Les persones que vulguin utilitzar el Mollet Bici hauran de descarregar-se de manera gratuïta l’aplicació Pverde, o bé hauran d’accedir a www.parkingverde.com. El sistema permetrà a l’usuari registrar la bicicleta i obtenir un codi personal.

 

Entrades i sortides del recinte

Per aparcar o recollir la bicicleta, l’usuari haurà de clicar el botó d’obertura de l’app mòbil, introduir el codi personal al teclat de la porta o bé trucar al telèfon gratuït (+34) 590 100 923 6827 des del telèfon registrat prèviament.

Per sortir sense bicicleta, caldrà prémer el botó de ‘sortida sense bicicleta’. En cas que l’usuari reculli la bicicleta, la porta s’haurà d’obrir introduint el codi personal al teclat situat a l’interior del recinte. Després caldrà comprovar a l’aplicació o al web que el servei s’ha donat per finalitzat.

Per al regidor de Mobilitat, Juanjo Baños, “el Mollet Bici és un aparcament municipal per a bicis públic i gratuït que entra en funcionament avui mateix” i ha afegit que “és molt fàcil de fer servir, segur i la seva ubicació, al costat de la Estació de Mollet Sant Fost ha de contribuir a fomentar la mobilitat en transport sostenible. Animo a la ciutadania a fer-ne un bon ús”.  Sobre el funcionament, Baños també ha recordat que “a través de l’aplicació, els usuaris sabran en tot moment si queden places disponibles per poder aparcar la seva bicicleta”.

El Mollet Bici també disposa d’un espai de manteniment de bicicletes, amb eines i una manxa.

Així mateix no es podrà reservar plaça. La disponibilitat dependrà de l’ocupació. Es recomana usar la cadena per lligar la bicicleta.


 

Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí