Es recullen gairebé 900 quilos de residus a la Transèquia, que es poden valoritzar en un 100%

Font: Consorci del Bages per a la gestió dels residus

01/04/2019 - 17:57

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha participat per cinquè any consecutiu a la Transèquia, instal·lant i gestionant àrees de recollida de deixalles al llarg del recorregut per facilitar la separació dels diferents residus que es generen en els punts d’avituallament. S’han recollit 861 kg de residus i, per segon any, el 100% podran ser reciclats. Això vol dir que tots els residus generats s’han recollit de forma selectiva i es podran recuperar i valoritzar.

En total, s’han recollit 120 quilos de paper, 140 d’envasos, 580 de fracció orgànica i 21 d’oli vegetal. Les darreres edicions, l’organització, a mans de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, ha fet una aposta decidida per utilitzar vaixella i materials compostables als punts d’avituallament, ja que d’aquesta manera aquests residus es poden posar amb la fracció orgànica, que va a parar a la planta de compostatge de Bufalventon es converteix en adob per a horts i jardins. A més, com cada any, el menjar i les begudes que han sobrat s’han donat a Càrites de Sallent, Sant Fruitós de Bages, Santpedor i a la Plataforma dels aliments de Manresa.

Cada una de les àrees de recollida estava senyalitzada indicantel tipus de residus que es podia dipositar a cada contenidor. A més del reciclatge, la instal·lació de les àrees de recollida evita que quedi brossa escampada al Parc de l’Agulla al final de la Transèquia, amb la qual cosa es facilita molt la feina de l’organització de l’esdeveniment.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Fundació Solidança ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2024, un dels màxims guardons que atorga la Generalitat de Catalunya.

Article

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha habilitat en els darrers anys una trentena de punts de recollida d'oli usat, a tots els barris, amb contenidors especials per dipositar-lo. L'oli d'origen domèstic és un residu molt contaminant i el seu reciclatge comporta importants beneficis mediambientals.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Butlletí