Guia per l'organització i la realització de l'esdeveniment de sensibilització acústica SENT

Tècnic de Medi Ambient i de la Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
14/09/2014 - 00:00

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat  acaba de publicar aquesta Guia, elaborada a proposta del Grup de Treball de Prevenció de la Contaminació Acústica, i forma part de l'oferta de recursos de sensibilització sobre soroll "La Xarxa sona bé".

Any rere any creix el percentatge de persones que viuen en nuclis urbans, de forma que la concentració d'activitats, i el seu corresponent impacte ambiental, augmenta progressivament en la majoria de localitats. Es fa, doncs, més necessari gestionar la coexistència en un mateix espai d'activitats com l'oci, els desplaçaments, les obligacions laborals o el descans.

Per això, la sensibilització de la població s'està convertint cada vegada més en una eina essencial per tal d'assolir una satisfactòria convivència entre habitants, tot celebrant campanyes innovadores que facin replantejar-se a la població actuacions habituals que poden provocar molèstia o queixa al seu voltant.

L'organització d'aquest esdeveniment permetrà sensibilitzar d'una forma original, innovadora i interactiva al llarg d'una sèrie d'activitats dirigides al carrer, sense desvetllar el seu objectiu fins al final de la jornada.

Els principals objectius propis de l'esdeveniment SENT són:

- Sensibilitzar i informar sobre el soroll a l'entorn urbà

- Conscienciar al ciutadà sobre els diversos focus de soroll existents als nuclis urbans

- Soroll produït durant les activitats d'oci a l'aire lliure: Soroll produït pel trànsit, per altres tipus d'activitats

- Conscienciar al ciutadà sobre la importància de gaudir d'espais sense soroll

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona busquen amb aquesta campanya realitzar una sensibilització innovadora, mediàtica, autogestionable pels propis participants o amb monitor i amb la que es reflecteixi la preocupació de l'Ajuntament pels problemes ambientals de la seva localitat.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí