Impuls als espais per a la recàrrega de vehicles elèctrics, a Barcelona

14/06/2021 - 11:02

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Actualment la ciutat compta amb 113 espais per a la recàrrega elèctrica, el 80,6% es troben en aparcaments públics i la resta a la via pública. La majoria són o bé exclusius per a motocicletes o punts oberts a tot tipus de vehicles elèctrics. La resta són punt de recàrrega semi ràpida i ràpida, exclusius per a taxis o per vehicles de distribució urbana.

Els 550 punts de subministrament elèctric que la nova regulació de l’Ajuntament de Barcelona preveu es trobaran principalment en aparcaments d’accés públic i també a l’entorn de les rondes i als polígons industrials, on hi ha més volum de vehicles privats. Es distribuiran per tota la ciutat tenint en compte les zones de més afluència de vehicles.

S’implantaran tres tipus d’instal·lacions de recàrrega elèctrica o de intercanvi de bateries:

  • “Electrolineres”: Seran instal·lacions de recàrrega elèctrica de pagament per a vehicles elèctric o híbrids. Les benzineres que hi ha a Barcelona podran reconvertir-se per poder oferir aquest servei a les seves estacions.
  • Estacions de recàrrega o intercanvi de bateries: S’ubicaran en aparcaments, soterrats o en calçada, en règim d’explotació horària o rotació i en aparcaments de centres comercials. Els punts de recàrrega es trobaran a la planta baixa o a la planta -1.
  • Punts d’intercanvi de bateries: Seran espais per a l’intercanvi de bateries extraibles de vehicles de mobilitat personal com bicicletes o patinets elèctrics.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí