iUnika Gyy: Portàtil lliure, solar i biodegradable

Sostenible.cat
25/05/2009 - 00:00

Què sóc?  iUnika Gyy és un portàtil barat, biodegradable i open source. Es troba en quatre models diferents, tots ells biodegradables, amb una pantalla de 8 polzades i de programari lliure (amb el sistema operatiu GNU/Linux preinstal·lat). Dos d'ells funcionen amb energia solar.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-
Extracció de materials: dissenyat i fabricat amb bioplàstic, material biodegradable que s'obté a partir de recursos renovables d'origen natural, com el midó, la cel·lulosa o la farina de blat.  Es fon a partir dels 85ºC (punt de no retorn).

-Fabricació: reducció de consum de recursos atès el seu petit tamany (23x16 cm i 700 grams).

-Utilització: dos dels models podran carregar la seva bateria amb energia solar (trigant entre 5 o 7 hores).

-Eliminació: en tractar-se d'un material biodegradable, aquest producte no genera residus.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a 'Sostenible'

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona posa a l'abast de tothom una plataforma per a la visualització d’un sistema d’indicadors multidimensional en clau d’Agenda 2030 sobre la realitat econòmica, social i ambiental dels municipis de la província de Barcelona. El Visor 2030 permet fer una anàlisi interactiva des de diferents punts de vista: per municipis, per comarques, per trams de població, per ODS o per indicador. 

Article

Els punts de recàrrega domèstica, la base per a la generalització de la mobilitat elèctrica a Catalunya. Dos informes elaborats per l’ICAEN constaten la necessitat d’impulsar els punts de recàrrega de baixa potència.​

Article

El TERMCAT publica la Terminologia de la sequera, un recull terminològic que agrupa en un sol recurs termes de diverses àrees que tenen com a denominador comú el fet que es fan servir en textos especialitzats i de divulgació dedicats a analitzar el fenomen de la sequera des dels diversos punts de vista possibles, i a identificar les mesures que es poden implantar per a fer-hi front.

Butlletí