Jo aprofito, no malbarato

05/07/2023 - 12:34

Cada aliment malbaratat desaprofita tots els recursos que han estat necessaris per produir-lo i fer-lo arribar al teu rebost o a la teva taula: aigua, energia, combustibles fòssils, emissió de gasos d’efecte hivernacle, matèries primeres, força de treball, etc. 

Reaprofitar els aliments és una de les millors maneres per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i les amenaces mediambientals i a favor de la sostenibilitat. Alhora, distribuint-los entre persones en situació de pobresa alimentària, contribuïm a garantir una alimentació saludable, suficient i segura.

El Banc dels Aliments ha preparat per la guia gratuïta Jo aprofito, no malbarato, on trobaràs consells, trucs i idees per reduir el malbaratament alimentari i aconseguir una alimentació més sostenible i saludable a casa teva.

Per aconseguir la Guia la podeu demanar a aquest enllaç.

Per saber-ne més sobre com reaprofiten des del Banc dels Aliments podeu veure la web: https://www.bancdelsaliments.org/ca/reaprofitament 

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Per promoure el coneixement i la sensibilització sobre la problemàtica del malbaratament alimentari, la Diputació de Barcelona disposa de les maletes pedagògiques "El menjar no es llença".

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí