Font: Banc dels Aliments
Cada aliment malbaratat desaprofita tots els recursos que han estat necessaris per produir-lo i fer-lo arribar al teu rebost o a la teva taula: aigua, energia, combustibles fòssils, emissió de gasos d’efecte hivernacle, matèries primeres, força de treball, etc.
Reaprofitar els aliments és una de les millors maneres per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i les amenaces mediambientals i a favor de la sostenibilitat. Alhora, distribuint-los entre persones en situació de pobresa alimentària, contribuïm a garantir una alimentació saludable, suficient i segura.
El Banc dels Aliments ha preparat per la guia gratuïta Jo aprofito, no malbarato, on trobaràs consells, trucs i idees per reduir el malbaratament alimentari i aconseguir una alimentació més sostenible i saludable a casa teva.
Per aconseguir la Guia la podeu demanar a aquest enllaç.
Per saber-ne més sobre com reaprofiten des del Banc dels Aliments podeu veure la web: https://www.bancdelsaliments.org/ca/reaprofitament