El menjar no es llença

04/11/2024 - 14:21

Per promoure el coneixement i la sensibilització sobre la problemàtica del malbaratament alimentari, la Diputació de Barcelona disposa de les maletes pedagògiques "El menjar no es llença".

Es tracta de dos models de maletes pedagògiques per treballar amb l’alumnat de primària i secundària, respectivament, la temàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

La proposta neix de l’interès i la implicació de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona en proporcionar recursos als municipis per a la prevenció de residus, entre ells els residus alimentaris. El contingut de la maleta i d’aquesta guia que l’acompanya, és fruit del treball de la Fundació Espigoladors, entitat referent en la prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, i que des dels seus inicis posa a disposició de la comunitat educativa recursos pràctics per a l’educació per la sostenibilitat.

A continuació podeu accedir als continguts i recursos de cadascuna de les maletes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Per continuar fora de l'aula.

Complementàriament, us oferim alguns recursos de la Diputació de Barcelona per treballar a casa i jugar amb família sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

- No et pots perdre la Websèrie FTM (Fes-ho tu mateix!), on repassem 16 maneres de reduir els residus de manera dinàmica i visual.

- Especialment recomanable el capítol FTM 3. Hamburgueses de rampoines i bombons de pastanagues on ens explicaran trucs i receptes per evitar llençar menjar.

- Jocs interactius educatius, per aprendre amb els més petits de la casa tot jugant El menjar no es llença

Receptes d’aprofitament boníssimes.

 


 

Relacionats

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, l'Agència de Residus de Catalunya comparteix els següents casos pràctics i eines per sensibilitzar sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

Notícia


Set de cada deu llars espanyoles malbaraten aliments de manera habitual, segons un estudi recent de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí