KeepCup, una tassa reciclada, reutilitzable i reciclable amb disseny a la carta

Ambientòloga, investigadora en ecodisseny
06/09/2010 - 00:00

KeepCup és una tassa molt similar a les que ens ofereixen en les cafeteries quan demanem un cafè per emportar però es diferencia perquè és reciclada, reciclable i reutilitzable. Sabies que un got de paper i plàstic d'usar i tirar pot trigar fins a 50 anys o més en biodegradar-se? A més, aquesta tassa la podem dissenyar en la combinació de colors que més ens agradi.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Extracció de materials: el material emprat en la fabricació d'aquest producte és el polipropilè reciclat.
-Ús: Aquest producte es basa en la reutilització, la qual cosa deriva en un menor consum de plàstics i de paper que posteriorment, i en el cas de les tasses de cafè per emportar, es converteixen en residus després del primer i únic ús. A més, està pensat perquè no et cremis mentre beus el cafè (o l'aigua, el té, etc.) i perquè el puguis obrir i tancar sense problema amb una pestanya adaptable molt pràctica. I, tot i que sempre parlem de cafè, el KeepCup és útil per transportar qualsevol líquid, essent així multifuncional.
-Eliminació: a més és reciclable, de manera que després dels seus quatre anys de vida útil es pot reconvertir en un altre producte. Estem parlant llavors d'un producte durable i a més reciclable.

A més... KeepCup és una prova de que el disseny sostenible, o bon disseny, no ha de deixar de ser atractiu; tot el contrari. Aquest producte ofereix la possibilitat d'escollir els seus colors en la mateixa web just abans de fer la compra, així com la seva mida ja que n'hi ha tres de disponibles. Un altre aspecte interessant del seu curat disseny és que es pot adaptar als diversos utensilis que es fan servir per subjectar gots en els cotxes, trens, avions, etc.

Anant més enllà i com a mostra d'aquesta clara aposta, l'empresa ofereix un any de garantia pel seu producte. Qui ho diria, de tassa d'usar i tirar a tassa reutilitzable amb garantia! I sembla que en uns mesos hi haurà la versió per als més petits.

A la web d'aquest producte també podreu saber amb la seva calculadora, si voleu, la vostra petjada associada als cafès que us emporteu de les cafeteries en recipients d'un sol ús en comparació amb el KeepCup. Resulta interessant comprovar com un producte que respon a una necessitat tan concreta (sempre anem amb presses però no volem renunciar al nostre cafè diari), fins ara resolta d'una manera insostenible, no només pot oferir una resposta de disseny i de valor, sinó que a més la comunica bé als seus usuaris facilitant eines per entendre el valor que realment aporta. Un producte rodó... des del concepte, disseny, materials, i comunicació.

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
33. Emeco 111 navy chair = 111 ampolles de Coca-Cola en una cadira
34. Relaja, o com un moble urbà pot esdevenir una eina per al desenvolupament sostenible local
35. Nokero N100: una bombeta solar per a l'altre 90%
36. Es pot transformar el soroll en electricitat? Sonea, una bona idea però... inviable?
37. Annie, una cadira que abans anava de compres
38. Boxsal, picnics amb estil i que no deixen petjada

 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí