La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida impulsa «Empreses Lleidaenverd»

08/04/2021 - 11:20

"Empreses Lleidaenverd" vol cercar la implicació del teixit empresarial en projectes ambientals, per donar suport a l’educació per a la sostenibilitat, la protecció els espais verds i la biodiversitat, i la producció d’energia verda i l’estalvi i l’eficiència energètica. S’hi han adherit ja 3 empreses i n’hi ha diverses que han mostrat voluntat d’implicar-s'hi.

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida, a través de la Fundació per la Sostenibilitat Lleida 21, impulsa una campanya de captació de finançament de les empreses de Lleida a través de donacions i patrocinis pels projectes ambientals municipals. La iniciativa té l’objectiu d’incrementar les aportacions privades i donar visibilitat a les empreses que hi participen.

Des d’“Empreses Lleidaenverd” es promou la participació de les empreses que volen implicar-se en la protecció del medi ambient, la sostenibilitat i la cura del territori, de cara a fer de Lleida una ciutat implicada en la sostenibilitat i la mitigació al canvi climàtic. La iniciativa pretén donar suport a 3 línies d’actuació: l’educació per la sostenibilitat, la protecció els espais verds i la biodiversitat, i la producció d’energia verda i l’estalvi i l’eficiència energètica.

Per a les empreses participants, la seva visibilitat com a empresa verda, els permet posicionar-se a Lleida com tals i ésser un exemple en la responsabilitat social corporativa, a més de contribuir a preservar l’entorn natural i promoure la sostenibilitat.

Fins al moment 3 empreses han confirmat la seva participació: Vilella Recicla, Aqualia i Supermercats Pujol. Des d’inicis d’any s’han iniciat contacte amb diverses empreses que tenen la voluntat d’implicar-se en el projecte.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí