La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida impulsa «Empreses Lleidaenverd»

08/04/2021 - 11:20

"Empreses Lleidaenverd" vol cercar la implicació del teixit empresarial en projectes ambientals, per donar suport a l’educació per a la sostenibilitat, la protecció els espais verds i la biodiversitat, i la producció d’energia verda i l’estalvi i l’eficiència energètica. S’hi han adherit ja 3 empreses i n’hi ha diverses que han mostrat voluntat d’implicar-s'hi.

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida, a través de la Fundació per la Sostenibilitat Lleida 21, impulsa una campanya de captació de finançament de les empreses de Lleida a través de donacions i patrocinis pels projectes ambientals municipals. La iniciativa té l’objectiu d’incrementar les aportacions privades i donar visibilitat a les empreses que hi participen.

Des d’“Empreses Lleidaenverd” es promou la participació de les empreses que volen implicar-se en la protecció del medi ambient, la sostenibilitat i la cura del territori, de cara a fer de Lleida una ciutat implicada en la sostenibilitat i la mitigació al canvi climàtic. La iniciativa pretén donar suport a 3 línies d’actuació: l’educació per la sostenibilitat, la protecció els espais verds i la biodiversitat, i la producció d’energia verda i l’estalvi i l’eficiència energètica.

Per a les empreses participants, la seva visibilitat com a empresa verda, els permet posicionar-se a Lleida com tals i ésser un exemple en la responsabilitat social corporativa, a més de contribuir a preservar l’entorn natural i promoure la sostenibilitat.

Fins al moment 3 empreses han confirmat la seva participació: Vilella Recicla, Aqualia i Supermercats Pujol. Des d’inicis d’any s’han iniciat contacte amb diverses empreses que tenen la voluntat d’implicar-se en el projecte.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article
Font: Ajuntament de Lleida

Font: Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica impulsa la campanya “Com fer compostatge domèstic a Lleida. Pas a Pas” que té per objectiu promoure el compostatge, especialment entre els habitatges de l’Horta o els que tenen jardí, i també entre les escoles interessades.

Article

La col·locació d’una passarel·la flotant, de 36 metres, sobre la bassa gran permet tancar el camí circular i oferir una visió arran d’aigua fins ara inèdita. La Paeria commemorarà el Dia Mundial de l’Aigua el 21 de març, convidant la ciutadania a descobrir aquest espai de 35 hectàrees únic pel seu valor ecològic.

Butlletí