La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida impulsa «Empreses Lleidaenverd»

08/04/2021 - 11:20

"Empreses Lleidaenverd" vol cercar la implicació del teixit empresarial en projectes ambientals, per donar suport a l’educació per a la sostenibilitat, la protecció els espais verds i la biodiversitat, i la producció d’energia verda i l’estalvi i l’eficiència energètica. S’hi han adherit ja 3 empreses i n’hi ha diverses que han mostrat voluntat d’implicar-s'hi.

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida, a través de la Fundació per la Sostenibilitat Lleida 21, impulsa una campanya de captació de finançament de les empreses de Lleida a través de donacions i patrocinis pels projectes ambientals municipals. La iniciativa té l’objectiu d’incrementar les aportacions privades i donar visibilitat a les empreses que hi participen.

Des d’“Empreses Lleidaenverd” es promou la participació de les empreses que volen implicar-se en la protecció del medi ambient, la sostenibilitat i la cura del territori, de cara a fer de Lleida una ciutat implicada en la sostenibilitat i la mitigació al canvi climàtic. La iniciativa pretén donar suport a 3 línies d’actuació: l’educació per la sostenibilitat, la protecció els espais verds i la biodiversitat, i la producció d’energia verda i l’estalvi i l’eficiència energètica.

Per a les empreses participants, la seva visibilitat com a empresa verda, els permet posicionar-se a Lleida com tals i ésser un exemple en la responsabilitat social corporativa, a més de contribuir a preservar l’entorn natural i promoure la sostenibilitat.

Fins al moment 3 empreses han confirmat la seva participació: Vilella Recicla, Aqualia i Supermercats Pujol. Des d’inicis d’any s’han iniciat contacte amb diverses empreses que tenen la voluntat d’implicar-se en el projecte.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El millor residu és aquell que no es genera. Per aquest motiu, les directives europees i la seva transposició a la normativa estatal i catalana situen la prevenció com a la primera prioritat de la gestió dels residus, entenent-la com tota aquella acció que tingui per objectiu evitar la generació quantitativa de residus o bé disminuir la seva perillositat. En aquest sentit, i en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que té lloc el novembre de 2021, l’Ajuntament de Lleida ha programat tota una sèrie d’activitats per fomentar la sensibilitat ambiental de la ciutadania per evitar generar residus orgànics i no malbaratar aliments als domicilis de Lleida.

Article

Amb l'objectiu d'ajudar a reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar millores en el camp de la reducció d'emissions i l'eficiència en la gestió de residus, l'Ajuntament de Sant Fruitós del Bages ha posat en marxa la segona edició d'un servei gratuït d'assessorament a les empreses pel que fa a la gestió energètica i de residus.

Article

L'excedent d'energia que es generi s'utilitzarà per rebaixar la factura de la llum a famílies vulnerables

Butlletí