La vinya d’en Sabater, nou punt d’interès turístic i iambiental

15/06/2016 - 12:20

Fa més d’un any que es va posar en marxa el projecte experimental de recuperació del patrimoni vitivinícola de la ciutat anomenat «Vinya d’en Sabater» a Santa Coloma de Gramenet.

Les tasques de conservació i manteniment de set parcel·les al Recinte Torribera on s’han plantat 1.600 ceps de quatre varietats de raïm, la recuperació de l’entorn natural i altres actuacions d’accessibilitat i vigilància, han donat feina a 50 persones.Aquestes persones han estat contractades per l’empresa municipal Grameimpuls a través dels plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana i el programa «Casa d’oficis» del Servei Català d’Ocupació.

La vinya d’en Sabater, que s’ha obert al públic, principalment estudiants, rep visites guiades focalitzades en el sector de l’enoturisme i la sommelieria. En l’organització d’aquestes visites hi participa també el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli, dedicat a compartir coneixements i fomentar els valors de protecció de la natura i de la sostenibilitat urbana.

DO Alella

L’Ajuntament de Santa Coloma va aprovar en el Ple del mes de maig la petició d’inclusió de la ciutat a la denominació d’origen Alella. Els objectius són obtenir l’autorització per a noves plantacions de ceps, plantar altres varietats autoritzades o recomanades que no siguin experimentals, potenciar l’enoturisme a Santa Coloma mitjançant el Consorci de Municipis de la DO Alella i fomentar el coneixement de l’entorn natural mitjançant la pràctica de cultius respectuosos amb el medi ambient.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí