La xarxa 'El Perfil de la ciutat' rep un nou reconeixement europeu amb l'URBACT Good Practice

Font: Ajuntament de Mollet

11/07/2017 - 12:35

La xarxa "El Perfil de la Ciutat", de la que en formen part 14 ciutats mitjanes de Catalunya, ha estat un dels 17 projectes espanyols i un dels 97 de tota Europa en rebre el segell europeu URBACT Good Practice. URBACT és un programa europeu d'intercanvi i aprenentatge per la promoció d'un desenvolupament urbà sostenible que permet a les ciutats treballar de forma conjunta en la recerca de solucions per als grans reptes de present i futur.

La xarxa 'El perfil de la ciutat', ha estat reconeguda amb el segell europeu URBACT Good Practice d'entre un conjunt de 97 exercicis de bones pràctiques de tota Europa que s'han escollit d'entre 270 propostes presentades per 219 ciutats de 29 països.

El projecte El Perfil de la Ciutat té l'objectiu de desenvolupar i aplicar eines, metodologies i indicadors tècnics per mesurar la qualitat de vida, la sostenibilitat i el benestar d'aquests municipis i de la seva ciutadania. Està liderat per la ciutat de Terrassa, i d'ella formen part 14 ciutats com Mollet del Vallès, Mataró, Granollers o Rubí.

Amb aquest reconeixement, el proper mes d'octubre, els projectes seleccionats participaran en una trobada a Tallin, Estònia, on podran compartir les seves experiències de bones pràctiques amb d'altres ciutats europees. 


 

Relacionats

Article

Els 27 regidors i regidores del dissetè Consell Municipal dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), en representació dels nens i nenes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de la ciutat, és a dir, 620 alumnes del municipi, han donat a conèixer en el Ple dels Infants, celebrat aquest diumenge, les seves propostes i conclusions dirigides a minvar els efectes de la crisi climàtica i, més concretament, a la creació de nous refugis climàtics i bioclimàtics a la ciutat

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí