Font: Ajuntament de Badalona
L’objectiu és facilitar la recollida selectiva de l’oli de cuina usat amb la col·laboració dels restaurants com a punts de recollida de proximitat i evitar la contaminació de l’aigua
Amb la campanya ‘D’oli a la pica, ni mica!’, l’Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb el grup de restauradors Forquilla Badalona, pretén facilitar la recollida selectiva de l’oli que la ciutadania fa servir per cuinar i que, si no és reciclat correctament, i s’aboca per la pica, pot ocasionar greus problemes, tant per als ecosistemes aquàtics com per a la xarxa de clavegueram.
L’objectiu de la campanya és sensibilitzar a la població sobre aquest problema ambiental, alhora que s’amplia la xarxa de punts de recollida existents gràcies a la col·laboració dels establiments de restauració del grup Forquilla Badalona. Així, a partir d’ara es recollirà l’oli domèstic usat tant a les deixalleries com a qualsevol dels establiments de restauració adherits a la campanya. Aquests establiments estaran degudament identificats amb un cartell visible des del carrer.
La campanya pren com a punt de partida els restaurants del grup Forquilla Badalona, tot i que està oberta a qualsevol establiment de restauració que hi vulgui participar. Per aquest motiu, tots els elements informatius de la campanya contenen un codi QR que us dirigirà a la web municipal on es pot trobar en qualsevol moment el llistat actualitzat dels establiments col·laboradors, així com informació general sobre la campanya. Aquesta web és: https://bit.ly/3eSOJQ4
La col·laboració ciutadana en la recollida d’oli domèstic usat és essencial per evitar les greus conseqüències ambientals que provoca la contaminació de l’aigua amb oli. Per aquest motiu, com a part de la campanya, es repartiran, fins a esgotar existències, uns embuts que s’adapten a la rosca de la majoria d’ampolles de plàstic per tal de facilitar a la ciutadania poder guardar l’oli usat de manera còmoda abans de portar-lo a algun dels punts de recollida.
La campanya ‘D’oli a la pica, ni mica!’, també és solidària
Per tal de fer visible que l’oli recollit selectivament es recicla i s’aprofita per a altres usos, les persones que portin l’oli domèstic usat als restaurants col·laboradors rebran com a obsequi, i fins a esgotar existències, una pastilla de sabó feta amb oli reciclat. Les pastilles s’elaboren de manera artesanal a Badalona, a la Fundació DM Sant Josep de Pomar, que dona feina a persones vulnerables i en risc d’exclusió social.