L’Ajuntament de Lleida reprèn les activitats de natura i medi ambient

Font: Ajuntament de Lleida

26/06/2020 - 14:11
Foto: Ajuntament de Lleida

Foto: Ajuntament de Lleida

Dins de les Ecoactivitats d’aquest estiu, hi ha visites guiades per gaudir del Parc de la Mitjana, visites noctures i rutes guiades en bicicleta, una per l’horta de Grenyana i l’altra pel camí del riu fins als Aiguamolls de Rufea, així com visites guiades als mateixos Aiguamolls i als Camps Elisis.

L’Ajuntament de Lleida reprèn aquest 21 de juny les Ecoactivitats, el programa d’activitats de natura i medi ambient, que havien estat aturades el passat mes de març a conseqüència del Covid-19, amb un èxit total de participació.

L’interès a participar en la visita guiada per gaudir de la Mitjana a l’estiu no només ha omplert totes les places que s’oferien, sinó que ha deixat en llista d’espera uns quants ciutadans. En aquesta ocasió, s’han hagut de limitar els components dels grups per poder mantenir la distància de seguretat i evitar que aquests s’allarguessin, impossibilitant l’optimització de la visita. Qui no ha pogut fer la visita guiada tindrà altres oportunitats, ja que aquesta activitat es repetirà cada tercer diumenge dels mesos d’estiu.

En el decurs de la visita s’ha pogut conèixer la vegetació, els insectes, els ocells i altres animals presents al parc. Com a fet destacable, assenyalar que els visitants han pogut descobrir bolets, un fet propiciat l’abundància de pluges dels darrers dies, tot i que no acostumen a créixer aquesta època de l’any. També s’han detectat cinc milans sobrevolant el Canal de Balaguer i molts sabaters al riu.

Durant el recorregut, també s’han trobat rastres de la fauna del parc: un niu de picot, un cau de teixó, alguns forats a terra fets per insectes, excrements de conill i rascades de porc senglar, entre altres.

La visita s’ha fet amb mascaretes i els participants han mantingut les mesures de seguretat per evitar el contagi.

Programa d’activitats

Dins de les Ecoactivitats d’aquest estiu, també hi ha dues visites nocturnes al Parc de la Mitjana i altres dues rutes guiades en bicicleta, una per l’horta de Grenyana i l’altra pel camí del riu fins als Aiguamolls de Rufea, així com visites guiades als mateixos Aiguamolls i als Camps Elisis. Destaquen, especialment, les visites nocturnes a la Mitjana, que sempre han gaudit d’un gran èxit de participació, ja que es pot contemplar espècies de fauna com els ratpenats i les cuques de llum, o sentir els rapinyaires nocturns.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí