L’Ajuntament de Manacor rep el Premi Rezero Balears a l’administració per la seva tasca en prevenció de residus

27/01/2022 - 12:33

L’Ajuntament de Manacor ha fet una aposta decidida els darrers dos anys per millorar el sistema de gestió de residus mitjançant la recollida selectiva, amb la recollida porta a porta, la implementació de la recollida de matèria orgànica a tot el municipi també mitjançant contenidors intel·ligents i la instauració de la tarifa reduïda, que bonifica aquells ciutadans que reciclen bé.

L’Ajuntament de Manacor ha rebut el Premi Rezero Balears a l’administració per la seva tasca en prevenció de residus. L’acte d’entrega dels Premis es va celebrar al Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears el passat 17 de desembre i va comptar amb l’assistència del delegat de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, Sebastià Llodrà, i del conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, a més d’altres personalitats del món empresarial, social i econòmic de les Illes Balears.

El jurat, format per Sandra Espeja, membre de la Fundació Marilles; Ferran Rosa, director de l’Institut Balear d’Energia; Lluís Amengual, periodista; Salud Deudero, oceanògrafa; Jordi Mora, president de PIMEM; Daisee Aguilera, de l’Alianza Residuo Cero, ha reconegut l’Ajuntament de Manacor per l’aprovació d’un Pla de Prevenció de residus ambiciós al municipi, mitjançant la recollida selectiva, amb la implantació progressiva del sistema de recollida porta a porta, la recollida de matèria orgànica arreu del municipi i ser el primer municipi de les Illes Balears en incorporar-se a la xarxa Comerç Verd, que ja compta amb 52 comerços adherits al municipi.

El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, acompanyat del tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pascual, va rebre el guardó de la mà del conseller de Medi Ambient, Miquel Mir.

Amb aquest premis, Rezero vol reforçar les iniciatives que avancen cap al Residu Zero distingint quatre categories: administració, comerç, entitat i empresa. La botiga de Manacor, Sa Mesura, va quedar finalista en la categoria de comerç.

Aquesta és la segona edició d’aquests premis, que pretenen ser un esperó per a altres iniciatives encaminades a la prevenció de residus.

El passat mes de juliol el ple de l’Ajuntament de Manacor va aprovar per unanimitat el Pla Local de Prevenció de Residus de Manacor, l’instrument que marca l’estratègia i les mesures que ha de seguir l’Ajuntament entre 2021 i 2025 per reduir els residus a tot el municipi. L’Ajuntament de Manacor ha fet una aposta decidida els darrers dos anys per millorar el sistema de gestió de residus mitjançant la recollida selectiva, amb la recollida porta a porta, la implementació de la recollida de matèria orgànica a tot el municipi també mitjançant contenidors intel·ligents i la instauració de la tarifa reduïda, que bonifica aquells ciutadans que reciclen bé. L’Ajuntament de Manacor també ha fet una passa més enllà i se centra no només en la R de Reciclatge, sinó també en les R de Reducció i Reutilització per reduir l’1,7 quilos diaris de residus que genera cada ciutadà.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article
Article

La Taula Plàstic Zero ha celebrat la seva primera sessió de treball per donar continuïtat i ampliar el Compromís Barcelona Plàstic Zero, que recull projectes i accions d’organitzacions diverses que treballen en la reducció dels plàstics d’un sol ús a la ciutat.

Article

La gespa del camp de futbol Nou Municipal de Santa Coloma es va omplir el passat diumenge 27 de març de tallers participatius i jocs infantils en el marc de la festa familiar de prevenció i reciclatge de residus, i cura del medi ambient "Santa Coloma vol Residus Zero!".

Butlletí