L’Ajuntament de Manresa organitza un taller fotogràfic per a infants per descobrir i posar en valor l’Anella Verda

Font: Ajuntament de Manresa

16/09/2020 - 09:00

El taller és gratuït amb inscripció prèvia abans del 17 de setembre i està adreçat a infants de 6 a 12 anys. L’activitat se celebrarà al Casal de les Escodines el dissabte 19 de setembre i consisteix en una caminada fotogràfica guiada amb parades d’observació d’elements d’interès cultural i industrial de la ciutat. Les fotografies realitzades i seleccionades participaran en un concurs i una exposició que es podrà veure al Casal de les Escodines del 8 al 30 d’octubre.

Amb l’objectiu de conèixer l’entorn patrimonial, humà i natural d’espais propers al Casal de les Escodines, incentivar l’afició  i l’interès per la fotografia entre els infants de 6 a 12 anys i descobrir i posar en valor construccions de pedra seca, el dissabte 19 de setembre, l’Ajuntament de Manresa (Casal de les Escodines), amb la col.laboració de Foto Art Manresa, Meandre i el Centre d’Estudis del Bages, organitzen el taller “Fotografia familiar per l’Anella Verda”.
 

L’activitat s’iniciarà a les 9 del matí al Casal de les Escodines. Durant una hora tindrà lloc un Taller de fotografia, en el qual es facilitaran nocions bàsiques d’observació a través de la càmera o d’un dispositiu mòbil. El conduirà Jordi Martínez, membre de Foto Art Manresa. Es faran un o dos grups de participants segons aforament de l’espai, per tal de mantenir la distància de seguretat dins el local de Foto Art Manresa.
 

A continuació i a partir de les 10 del matí, aproximadament, es farà una caminada fotogràfica guiada i amb parades d’observació d’elements de pedra seca al llarg de l’itinerari. Els participants sortiran del Casal de les Escodines (Carrer Sant Bartomeu, 50) fins a la torre de Sant Caterina amb la possibilitat d’arribar al mirador de la Balconada. S’esmentaran també, al llarg del recorregut, altres elements del patrimoni cultural i industrial de la ciutat. Es preveu retornar al Casal de les Escodines entre els 13 i les 14 h.
 

Els infants que s’hi inscriguin han d’anar acompanyats d’una persona adulta, i totes les persones inscrites hauran de dur mascareta, calçat adequat per caminar, càmera fotogràfica o dispositiu mòbil, esmorzar, aigua i barret.
 

Les inscripcions són gratuïtes i cal fer-les fins al 17 de setembre a: casalescodines@ajmanresa.cat , indicant nom, cognoms, telèfon i edat. S’acceptaran fins un màxim de 30 inscrits. El criteri d’admissió serà el rigorós ordre d’inscripció. En cas de pluja s’anul·larà l’activitat.


Concurs de Fotografia Familiar per l’Anella Verda

Les fotografies realitzades durant l’itinerari es podran enviar  (màxim 3 fotografies per participant) a casalescodines@ajmanresa.cat  del 21 al 30 de setembre, indicant nom i cognoms, edat, adreça, telèfon, correu electrònic i nom de l’obra i participaran al concurs de Fotografia Familiar per l’Anella Verda 2020. Una selecció de les obres participants, la impressió de les quals va a càrrec de l’organització, s’exposarà al Casal de les Escodines entre el 8 i el 30 d’octubre.
 

El lliurament de premis es farà al Casal de les Escodines al dijous 8 d’octubre a les 18 h.
 

El primer premi de la fotografia guanyadora (230 €) serà: val per una impressió fotogràfica d’estudi de la fotografia guanyadora, una tovallola de platja, un lot de productes de papereria i escolars, val per entrar a les instal·lacions del Pati Vertical d’escalada (2 persones i lloguer de material).
 

El segon premi (100 €) consta d’un lot de productes de papereria i escolars, un val familiar “Descobrim el monestir en família” al Món San Benet, val per entrar a les instal.lacions del Pati Vertical d’escalada (2 persones i lloguer de material), val per l’Ecorail del Cardener (2 persones).
 

El concurs de fotografia familiar per l’Anella Verda 2020 l’organitza l’Ajuntament de Manresa (Casal de les Escodines), Foto Art Manresa, amb la col·laboració de Villaplana Estudi Fotogràfic, Abacus, Fèmina, Fundació Catalunya La Pedrera, El Pati Vertical, Ecorail del Cardener i Manresa Anella Verda.
 

L’activitat fotogràfica (taller i itinerari) i l’exposició de les obres resultants al Casal de les Escodines complementen l’exposició Tot Pedra que es podrà visitar a la Casa Lluvià del 17 de setembre al 18 d’octubre, també sobre la temàtica de la pedra seca.


 

Relacionats

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí