L'Ajuntament de Sant Llorenç Savall rep el distintiu GreenBuilding per la llar d'infants El Patinet

Font: HC Ingeniería
26/01/2012 - 00:00
L'Ajuntament de Sant Llorenç Savall és el primer ajuntament de Catalunya i el segon d'Espanya a rebre el distintiu GreenBuilding, que atorga la Comissió Europea amb l'objectiu de fomentar l'estalvi energètic de forma voluntària.

La llar d'infants "El Patinet" de nova construcció ha estat l'edifici reconegut, gràcies a que s'han aplicat mesures d'estalvi energètic per reduir el consum d'energia primària, com el bon aïllament dels tancaments i de la solera, marcs metàl·lics amb ruptura de pont tèrmic, sistemes de regulació de control i, principalment, gràcies a la instal·lació d'una caldera de biomassa KWB model Multifire USV GS de 50 kW que funciona amb un sistema d'alimentació per aspiració, des d'un sitja de lona de 5 tones i que és la responsable de subministrar la calefacció i l'ACS.

La llar d'infants té una capacitat per a 60 nens, consta d'una planta baixa amb diferents aules i equipaments, així com una sala polivalent per a psicomotricitat i altres funcions. El pressupost per aquest projecte ha estat de 735.000 €, que van ser finançats per aportacions del PUOSC, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

A més del reconeixement del Programa Europeu GreenBuilding, aquest edifici compta amb la qualificació "A" del registre de certificats d'eficiència energètica d'edificis de Catalunya que atorga l'ICAEN (Institut Català de l'Energia).

El distintiu GreenBuilding
GreenBuilding és un programa iniciat per la Comissió Europea, que complementa la Directiva 2002/91/CE del Parlament Europeu i del Consell de 16 de desembre de 2002 relatiu a l'eficiència energètica, amb l'objectiu de fomentar l'estalvi energètic de forma voluntària.

Aquest programa es centra en impulsar la millora de l'eficiència energètica en edificis no residencials a través d'inversions econòmicament viables en mesures d'estalvi d'energia i/o energies renovables.

Municipis: 
Vallès OccidentalSant LLorenç Savall

Relacionats

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Butlletí