L’espai #BREATHE mesura la petjada de carboni dels assistents a Village de plaça d’Europa a l'Hospitalet de Llobregat

14/03/2022 - 16:11

Durant el Mobile World Capital Barcelona, una bombolla gegant ha permès experimentar la natura amb els cinc sentits, desconnectar i compensar l’empremta de carboni de cada assistent plantant un arbre.

Amb l’objectiu de conscienciar els assistents de l’impacte mediambiental que provoca la visita al congrés i oferir una solució senzilla i ràpida per compensar la petjada de carboni generada, s’ha instal·lat al Village de la plaça d’Europa l’espai #BREATHE, una iniciativa de Sygris, amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Vodafone i el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

L’espai #BREATHE està format per una bombolla transparent feta amb PVC de 5 metres de diàmetre i 4 metres d’alçada. Compta dins seu amb un gran nombre d’arbres i plantes mediterrànies naturals, a més de plantes aromàtiques i filtres d’aire purificants. Els visitants podran asseure’s dins i gaudir d’uns minuts de tranquil·litat on viure, amb la vista, l’olfacte, el tacte i l’oïda, l’experiència d’estar en plena natura.

Després de completar un breu qüestionari de cinc preguntes tipus test —mitjà de transport utilitzat o el nombre de dies a la ciutat, entre d’altres—, es calcula l’impacte en carboni que cada assistent genera. Aquest mesurament es realitza en temps real gràcies a la tecnologia de mesurament i gestió de dades Sygris Low Code.

 

Un minut del teu temps pot tenir un impacte sostenible per al planeta de 25 anys

A la bombolla, els participants poden, no només gaudir de l’entorn que els envolta, de les plantes i els arbres seleccionats per a aquest moment o respirar aire pur, sinó també transformar la visita d’un minut en 25 anys de vida d’un arbre absorbint CO2. Una acció que requereix només un minut del nostre temps.

Els participants podran plantar un arbre a través de l’aplicació de Tribaldata, una app pionera a Espanya que permet plantar arbres gratuïtament amb l’objectiu de reforestar i contrarestar el mal de l’acció humana sobre el planeta.

L’espai #BREATHE es pot visitar fins al 3 de març, en el marc de L’Hospitalet Experience, la iniciativa que l’Ajuntament de L’Hospitalet du a terme per donar a conèixer la ciutat entre els visitants del certamen i difondre entre la ciutadania el projecte de digitalització L’Hospitalet 6.0. L’entrada és gratuïta.


 

Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí