L’espai #BREATHE mesura la petjada de carboni dels assistents a Village de plaça d’Europa a l'Hospitalet de Llobregat

14/03/2022 - 16:11

Durant el Mobile World Capital Barcelona, una bombolla gegant ha permès experimentar la natura amb els cinc sentits, desconnectar i compensar l’empremta de carboni de cada assistent plantant un arbre.

Amb l’objectiu de conscienciar els assistents de l’impacte mediambiental que provoca la visita al congrés i oferir una solució senzilla i ràpida per compensar la petjada de carboni generada, s’ha instal·lat al Village de la plaça d’Europa l’espai #BREATHE, una iniciativa de Sygris, amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Vodafone i el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

L’espai #BREATHE està format per una bombolla transparent feta amb PVC de 5 metres de diàmetre i 4 metres d’alçada. Compta dins seu amb un gran nombre d’arbres i plantes mediterrànies naturals, a més de plantes aromàtiques i filtres d’aire purificants. Els visitants podran asseure’s dins i gaudir d’uns minuts de tranquil·litat on viure, amb la vista, l’olfacte, el tacte i l’oïda, l’experiència d’estar en plena natura.

Després de completar un breu qüestionari de cinc preguntes tipus test —mitjà de transport utilitzat o el nombre de dies a la ciutat, entre d’altres—, es calcula l’impacte en carboni que cada assistent genera. Aquest mesurament es realitza en temps real gràcies a la tecnologia de mesurament i gestió de dades Sygris Low Code.

 

Un minut del teu temps pot tenir un impacte sostenible per al planeta de 25 anys

A la bombolla, els participants poden, no només gaudir de l’entorn que els envolta, de les plantes i els arbres seleccionats per a aquest moment o respirar aire pur, sinó també transformar la visita d’un minut en 25 anys de vida d’un arbre absorbint CO2. Una acció que requereix només un minut del nostre temps.

Els participants podran plantar un arbre a través de l’aplicació de Tribaldata, una app pionera a Espanya que permet plantar arbres gratuïtament amb l’objectiu de reforestar i contrarestar el mal de l’acció humana sobre el planeta.

L’espai #BREATHE es pot visitar fins al 3 de març, en el marc de L’Hospitalet Experience, la iniciativa que l’Ajuntament de L’Hospitalet du a terme per donar a conèixer la ciutat entre els visitants del certamen i difondre entre la ciutadania el projecte de digitalització L’Hospitalet 6.0. L’entrada és gratuïta.


 

Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

Comencen les obres d’un nou tram de carril bici unidireccional al carrer de Nàpols, entre la travessera de Gràcia i el carrer de València, i durant el març i abril acabaran els trams de l’avinguda Diagonal, la gran via de les Corts Catalanes i la ronda del Guinardó.

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Article

 

El pla Superilla Barcelona preveu guanyar un milió de metres quadrats d’asfalt per recuperar espai per al veïnat, fomentar la vida als barris, crear noves zones verdes, impulsar la mobilitat sostenible i afavorir els comerços, la restauració i les indústries locals. Un nou mapa interactiu permet consultar les actuacions executades i previstes fins al 2023.

Butlletí